Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost preluat de CJ Caraş-Severin

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dragoş Luca, au semnat miercuri, protocolul de predare-preluare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Tot miercuri, au fost semnate şi anexele protocolului de către preşedintele CJ Caraş-Severin şi managerul Spitalului Judeţean, Dumitru Secăşan. Consiliul Judeţean va avea în administrare logistică, financiară şi umană cea mai importantă unitate sanitară din judeţ, ce are în prezent 1.121 de angajaţi şi un buget anual de circa 61 milioane lei.

”Datoriile cu care va rămâne spitalul, după ce Guvernul va şterge o parte dintre acestea, se cifrează la suma de 7,2 milioane lei”, a declarat Sorin Frunzăverde, care şi-a exprimat, totodată, speranţa că această suma va putea fi acoperită cu un ”management corespunzător”. Preşedintele CJ îşi propune, totodată, ca în perioada următoare să aducă Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa ”un plus de înzestrare” şi a dat exemplul secţiei de Oftalmologie, pentru care au fost achiziţionate recent echipamente în valoare de circa 270.000 lei. AGERPRES