Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj ar putea costa mai puţin de 150 de milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, afirmă că licitaţia pentru construcţia Spitalului Judeţean de Urgenţă va putea fi organizată în luna iunie sau iulie, imediat după reactualizarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate, şi apreciază că este posibilă şi o diminuare a costurilor, faţă de estimarea iniţială de 150 de milioane de euro.

“Joi, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale ne vom afla în comuna Floreşti, pentru a prelua, în totalitate, prin încheierea unui protocol de predare-primire, terenul destinat construcţiei Spitalului. Le mulţumesc pe această cale comandanţilor Armatei a IV-a şi lui Gabriel Oprea (fostul ministru al Apărării n.r), cu care am discutat de mai multe ori pe tema terenului, pentru modul în care au colaborat cu noi pentru acest obiectiv”, a spus preşedintele CJ, marţi, într-o conferinţă de presă.

Alin Tişe a adăugat că va fi organizată de către CJ o licitaţie deschisă pentru actualizarea studiului de fezabilitate al construcţiei, concomitent cu actualizarea Planului Urbanistic Zonal.

“Unitatea sanitară va avea 600 de paturi şi va fi la standarde europene. Prin protocolul de asociere au fost stabilite contribuţiile şi responsabilităţile fiecărei parţi. Conform Protocolului de asociere, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia asocierii studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, ghidul cu directive arhitecturale şi inginereşti pentru spital şi proiectul Tehnic Master. Se impune şi realizarea unui studiu de fundamentare prin care să se efectueze o analiză a soluţiilor propuse din punct de vedere tehnic, economic şi juridic”, a spus Alin Tişe, adăugând că unitatea va putea fi construită fie în parteneriat public-privat, fie din bugetul multianual al CJ, Primăriei Cluj-Napoca şi Primăriei Floreşti. AGERPRES