Consilierii judeţeni ilfoveni ar putea decide, în şedinţa extraordinară de marţi, redeschiderea spitalului din oraşul Buftea. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, a convocat pentru ziua de marţi, ora 12,00, la sediul CJI, şedinţa extraordinară de consiliu, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de hotărâre prin care se va redeschide spitalul din oraşul Buftea şi care va deveni secţie externă a Spitalului Judeţean Ilfov.

La cererea lui Cristache Rădulescu, marţi se va supune adoptării o hotărâre de consiliu pentru modificarea structurii organizatorice a Spitalului Judeţean Ilfov, care va avea o secţie externă la Buftea.

Potrivit proiectului de hotărâre, prin reorganizarea Spitalului Judeţean în oraşul Buftea va funcţiona o secţie specială, care va avea, la rândul ei, alte patru secţii: o secţie de obstretică-ginecologie cu 20 de paturi, o secţie de neonatologie cu 10 paturi, o secţie de chirurgie cu 10 paturi şi o secţie ATI cu 10 paturi.


”Înfiinţarea acestei secţii externe a Spitalului Judeţean la Buftea este singura soluţie prin care ilfovenii vor putea să beneficieze în continuare de servicii medicale iar cadrele medicale să-şi păstreze locurile de muncă”, a declarat luni pentru AGERPRES Cristache Rădulescu. El a precizat că va supraveghea personal ca noua secţie externă din Buftea să înceapă să funcţioneze cât mai repede, astfel încât locuitorii din Ilfov să poată avea acces la servicii medicale de calitate. Br>
În şedinţa extraordinară convocată de preşedintele CJ Ilfov săptămâna trecută consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care se pronunţă împotriva închiderii celor două spitale. Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa cele două spitale din Ilfov lasă judeţul fără acest gen de unitate sanitară, în condiţiile în care judeţul avea patru spitale – Spitalul de Psihiatrie de la Bălăceanca, Spitalul Buftea, Spitalul Periş şi Spitalul Judeţean. Totuşi, Spitalul Judeţean se află pe teritoriul Capitalei iar desfiinţarea spitalelor de la Buftea şi Periş va duce cel mai probabil la o aglomerare a spitalelor din Bucureşti, ilfovenii neavând altă soluţie decât spitalele din Capitală.


De menţionat că cele două spitale propuse pentru desfiinţare sunt de specialitate, unul dintre acestea fiind de oncologie, dotat cu aparatură performantă printr-un parteneriat cu o firmă străină, cel de-al doilea fiind maternitate. Mai mult, în Periş autoritatea locală are un cămin de bătrâni iar transformarea spitalul ar face ca localitatea să aibă două cămine de bătrâni. AGERPRES