Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani a fost transferat la Consiliul Judeţean

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani va fi transferat din subordinea Consiliului Local (CL) în cea a Consiliului Judeţean Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate, joi, de consilierii locali din municipiul Botoşani. Actul normativ prevede acordul CL al municipiului Botoşani pentru transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie de la CL la CJ, precum şi pentru comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie prin absorbţia acestuia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.

Hotărârea adoptată de municipalitate prevede, de asemenea, că personalul de specialitate medico-sanitară, personalul auxiliar sanitar, precum şi personalul tehnico-administrativ sau de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi preluat de Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.


“Spitalul TBC, indiferent ceea ce am fi făcut noi, nu ar fi fost încadrat decât în categoria a V-a. În momentul în care devine secţie a Spitalului Judeţean, îi conferă Spitalului Judeţean acel culoar să fie categorisit în spital de categoria a treia, ceea ce înseamnă o finanţare cu minim 20% mai mare faţă de un spital de categoria a cincea”, a afirmat primarul Cătălin Flutur. Iniţial, autorităţile locale din Botoşani au propus ca Spitalul de Pneumoftiziologie să fie divizat, iar secţia de pneumologie să fie transferată la Consiliului Judeţean, însă Ministerul Sănătăţii nu a a avizat această iniţiativă. AGERPRES