iovici victor.jpgPrimăria Capitalei a demarat un control în vederea prevenirii incendiilor la toate spitalele pe care le are în administrare, la instalaţiile electrice sanitare şi de oxigen, a declarat, miercuri, viceprimarul Victor Iovici.

„Vedem unde sunt, ce probleme există şi vom face achiziţiile necesare”, a spus Iovici. Decizia vine la două zile după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde au murit patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Potrivit viceprimarului Capitalei, pagubele produse la Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti au fost estimate de specialişti, până în acest moment, la aproximativ 1,5 milioane lei.

„Vom şti exact ce s-a întâmplat după ce se va încheia ancheta, iar activitatea în Secţia de Terapie Intensivă va fi reluată în aproximativ o lună de zile”, a precizat Iovici. El a reamintit că, între timp, spitalul a fost închis pentru a fi prevenite alte posibile accidente de tipul celui produs în urmă cu două zile. Pe de altă parte, viceprimarul a precizat că cei zece medici israelieni care au ajuns deja la Bucureşti au fost aduşi de Administraţia Spitalelor din cadrul PMB în baza unei colaborări mai vechi.

Medicii israelieni au venit cu aproximativ 70 – 80 kg de material necesar activităţii specifice la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Iovici a adăugat că, iniţial, bebeluşii trebuiau transportaţi în Israel pentru a fi operaţi, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza gravităţii rănilor pe care le au. Numărul spitalelor aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti este de 21, iar trei urmează a fi construite practic din temelii, a afirmat, la rândul său, directorul Administraţiei Spitalelor, Marius Savu. AGERPRES