Numeroase spectacole, întreceri sportive, conferinţe şi expoziţii se desfăşoară timp de aproape trei săptămâni, până pe 27 mai, cu ocazia ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Piteşti.

Conform programului prezentat luni de organizatori – primăria şi centrul cultural din municipiul reşedinţă de judeţ – piteştenii vor avea parte de spectacole în aer liber, concerte simfonice susţinute de Filarmonica Piteşti, dar şi de momente folclorice, prezentate în cadrul celei de-a noua ediţii e Festivalului Multietnic. Vor mai fi organizate expoziţii de pictură şi de carte, recitaluri poetice şi dezbateri literar-filosofice.

Cei pasionaţi de maşini vor putea vizita o expoziţie de automobile de epocă, ce va fi deschisă în Piaţa Primăriei, pe 18 mai.

Pentru amatorii de sport au fost pregătite competiţii de fotbal, handbal, volei, street-ball, tenis de masă, tenis de câmp, judo, box, caiac-canoe şi şah, dar şi un cros care se va desfăşura pe 19 mai. În aceeaşi zi este programată şi inaugurarea Parcului „Lunca Argeşului”, obiectiv de investiţii realizat cu finanţare europeană.

Pe 20 mai va fi organizată o evocare istorică, prilejuită de împlinirea a 625 de ani de atestare documentară a municipiului Piteşti, ocazie cu care le vor fi acordate diplome de onoare cetăţenilor care au depăşit vârsta de 100 de ani.

Zilele Municipiului Piteşti se vor încheia pe 27 mai, când va avea loc în Piaţa Primăriei etapa judeţeană a concursului naţional „Educaţie Rutieră – Cupa DHS”. AGERPRES