Asociația AEO Forum, Asociația Operatorilor Economici Autorizați din România, Asociația Comisionarilor în vamă – Pro Customs și BusinessMark anunță organizarea conferinței cu tema „Beneficiile certificării AEO în procesul de vămuire a mărfurilor„, ce va avea loc la Hotel InterContinental București, pe 31 mai.  În cadrul întâlnirii se va discuta despre beneficiile financiare ale certificării AEO în România (scutire de la plata TVA în vamă la import, reducerea garanțiilor și eliminarea lor), beneficiile logistice și operaționale ale certificării AEO în România (vămuirea centralizată, notificarea în avans privind controlul fizic, exporturi în afara orelor de program, derogare de la prezentarea mărfurilor în vamă ca parte din autorizația de înscriere în Evidențele Declarantului) și certificarea AEO în România după 1 mai 2016 (noutăți și provocări în procesul de autorizare, reevaluarea autorizațiilor în contextul Codului Vamal Unional, monitorizarea – cum să-ți menții certificarea AEO). Mai mult, evenimentul va cuprinde un studiu de caz privind implementarea în practică a procedurii de vămuire centralizată la export și import (mod de funcționare și implementare în practică a procedurii).

„Un operator care solicită și depune eforturi pentru a obține statutul de AEO este important să fie conștient că trebuie să dețină controlul activității sale. Acest control este necesar să fie menținut, pentru că nu este indicat să fie neglijate procesele ce au loc după primirea certificării. Despre toate acestea, dar și despre beneficiile Operatorilor Economici Autorizați vom discuta alături de unii dintre cei mai buni specialiști în domeniul vamal”, a declarat Marius Gaiță, membru fondator, AEO Forum.

„Un subiect important pe care îl vom aborda în cadrul evenimentului se referă la noua facilitate în domeniul vamal. Începând cu 16 martie, societățile certificate AEO pot declara mărfurile centralizat la un singur birou vamal, chiar dacă fizic le prezintă la un birou vamal diferit din țară. Acest lucru va contribui la optimizarea costurilor și la un mai bun control al vămuirii acestora”, a declarat Mihai Petre, membru fondator, AEO Forum.

„Asociația Comisionarilor în Vamă – PRO Customs a fost înființată cu scopul de a apăra și coordona interesele profesionale ale membrilor și clienților săi, sprijinind reglementările legislative, profesionale și vamale la nivel național. Fără comisionari în vamă/reprezentanți vamali, probabil o mulțime de companii mici și mijlocii nu ar putea să facă afaceri, deoarece nu au cunoștințele și profesionalismul de a efectua formalitățile vamale”, a declarat Adrian Isar, membru fondator, PRO Customs.

Participanții prezenți au oportunitatea să se întâlnească cu următorii speakeri:

  • MIHAI PETRE, Servicii consultanță vamală, Deloitte România; Membru fondator AEO Forum
  • ADRIAN ISAR, Managing Director, ASG Wind; Membru fondator Asociația Comisionarilor în Vamă- Pro Customs
  • MARIUS GAIȚĂ, Expert Operațiuni Vamale, Euroccoper; Membru fondator AEO Forum
  • DANIELA NEAGOE, Servicii consultanță vamală, Deloitte România
  • COSMIN DINCĂ, Servicii consultanță vamală, Deloitte România
  • Reprezentant Direcția Generală a Vămilor, serviciul AEO

Conferința „Beneficiile certificării AEO în procesul de vămuire a mărfurilor” se adreseazădirectorilor generali, financiari, logistică, comerciali, import-export.

Evenimentul este organizat de AEO Forum, PRO CUSTOMS și BusinessMark. Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului de înregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.