Specialişti vienezi şi din Olanda caută soluţii pentru dezvoltarea turismului în Poiana Braşov şi Zona Metropolitană

poianabv_lucrari.jpgSpecialişti austrieci şi olandezi s-au întâlnit joi, la Braşov, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu oameni de afaceri şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor din turism, în vederea găsirii de noi soluţii de dezvoltare a turismului în Poiana Braşov şi în Zona Metropolitană, dar şi soluţii de finanţare privind dezvoltarea turismului.

“Scopul acestei vizite preliminare a fost acela de a pune la punct detaliile privind organizarea evenimentului “Cooperative Urban Planning Aproach (C.U.P.A), ai cărui iniţiatori sunt Centrul Zonal de Competitivitate şi Training S.U.E.R.D- Casa Verde a Dunării împreună cu Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov. Întâlnirea va avea loc în zilele de 26, 27, 28 noiembrie la Braşov, tema fiind dezvoltarea turismului în staţiunea Poiana Braşov, dar şi în Zona Metropolitană. Vor participa specialişti din ţările riverane Dunării. Sunt mai multe probleme care s-au ridicat în timpul vizitei preliminare, dar care îşi vor găsi soluţiile la întâlnirea de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat directorul executiv al Zonei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

Specialiştii de la Primăria din Viena şi cei din Olanda au vizitat în cursul zilei de miercuri Poiana Braşov.

Dragoş David a ţinut să precizeze că joi a fost o întâlnire “tehnică” la primăria Braşov, mai multe detalii urmând să fie prezentate în cadrul întâlnirii de la sfârşitul lunii noiembrie. AGERPRES