O serie de lucrări de amenajare şi înfrumuseţare a spaţiului public din Oradea au fost realizate, începând cu anul trecut şi continuând în acest an, de către firme şi companii private, gratuit, spre folosul cetăţenilor, valoarea totală a donaţiilor fiind, până în prezent, de peste 170.000 de euro.

‘Implicarea unor firme, cu forţe proprii şi fără a pretinde vreo plată, în lucrări pe spaţiul public, este o premieră pentru Oradea. Apreciem în mod deosebit faptul că acestea au răspuns solicitărilor Primăriei Oradea, înţelegând că implicarea lor în viaţa publică a oraşului este extrem de importantă’, a spus, marţi, primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinţei de presă.

Companiile private au amenajat sensuri giratorii, aliniamente stradale, parcuri, scuaruri şi au plantat copaci în municipiu, pe o suprafaţă totală de 20.246 de metri pătraţi. Valoarea totală a donaţiilor, inclusiv coşuri de gunoi, internet wireless gratuit pe malurile Crişului Repede, se ridică la suma de 174.600 euro. Primarul Bolojan a dorit să mulţumească tuturor firmelor pentru ajutorul pe care l-au dat Oradiei şi orădenilor, fiind convins că, pe viitor, tot mai multe societăţi comerciale le vor urma exemplul. AGERPRES