Spam-ul afecteaza 96,4% dintre e-mail-uri

Spam-ul a inregistrat al saselea trimestru consecutiv de crestere, atingand in prezent 96,4% din totalitatea e-mail-urilor, potrivit firmei de monitorizare a retelelor Ipswitch.
Utilizand sistemul propriu denumit Spamometer, care monitorizeaza e-mail-urile receptionate, Ipswitch a declarat ca a inregistrat o noua crestere in ultimul trimestru la 96,4%, comparativ cu 95% in trimestrul anterior si 84% in acelasi trimestru in urma cu un an.

Cea mai mare categorie de spam este legata de sectorul financiar, realizand 41% din totalul mesajelor e-mail. O treime dintre mesajele receptionate sunt mesaje spam legate de medicamente, iar 21% sunt e-mail-uri pornografice.

Cresterea spam-ului financiar oglindeste actuala tendinta ingrijoratoare de e-mail-uri care cer destinatarilor sa sune la call centre-uri ilegale si sa divulge informatii financiare personale, tehnica cunoscuta si ca “Vishing”.

Raportul Ipswitch mai arata, de asemenea, ca spam-urile raspandite de botnet-uri au inregistrat 72% din totalul spam-ului generat.