Soseaua de centura a municipiului Targu Mures, disputata de MDLPL si Primarie

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely, a declarat ca ministerul ar putea retrage fondurile alocate pentru realizarea studiului privind soseaua de centura a orasului, intrucat municipalitatea nu le-a folosit.

“Desi banii pentru realizarea studiului de fluidizare a traficului din Targu Mures au ajuns demult in contul autoritatii locale, studiul nu a fost finalizat nici pana astazi. Ministerul ar putea revoca banii alocati pentru nerespectarea termenelor, dar noi nu vrem sa penalizam targmuresenii pentru ca primaria nu isi face datoria”, a aratat Borbely, intr-un comunicat de presa.

El a sustinut ca fara sosele de centura practic este imposibila fluidizarea traficului in municipiul Targu Mures, pentru ca nu este suficient sa se realizeze strazi cu sens unic si crearea de sensuri giratorii, impunandu-se construirea unor parcari supraetajate aproape de centru si construirea soselelor de centura.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, Marius Pascan, a declarat ca este vorba despre doua studii distincte, unul suportat de bugetul local, iar al doilea, pentru care ministerul a dat un avans, este in lucru.

“Primaria Targu Mures are deja un studiu de circulatie finalizat, care a si fost platit, din fonduri de la bugetul local. Ministerul a alocat bani pentru prelungirea Caii Sighisoara, 295.000 lei. Este un avans pentru proiectul mare, care are ca termen de finalizare anul 2010. Noi am facut licitatie pentru proiectare, iar studiile sunt aproape de finalizare. Urmeaza studiul de fezabilitate. Lucrarea este licitata, sunt in termen, banii vor fi cheltuiti pana la sfarsitul anului, aceasta n-are legatura cu competenta sau incompetenta primariei”, a spus Pascan, mentionand ca lucrarile sunt in grafic si chiar aproape de final.