Sorin Răducan a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Dolj

raducan_sorin.jpgSorin Răducan, numit săptămâna trecută în funcţia de prefect al judeţului Dolj în locul lui Marius Deca, a fost învestit, vineri, într-o festivitate la Craiova, în prezenţa vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Administraţiei şi Internelor, care a participat la festivitatea de la Craiova.

După depunerea jurământului de credinţă, Sorin Răducan a afirmat că îşi va desfăşura activitatea cu deplină transparenţă şi, în calitate de prefect, va fi susţinătorul tuturor măsurilor ce pot conduce la relansarea economică a judeţului, în general, şi a agriculturii, în mod special. “Mă angajez că îmi voi desfăşura activitatea la nivelul de importanţă şi de demnitate pe care îl solicită această funcţie de reprezentant al Guvernului în judeţul Dolj. Voi veghea intransigent la aplicarea şi respectarea legii în judeţul Dolj”.

“Voi fi susţinătorul tuturor măsurilor ce pot conduce la relansarea economică a judeţului Dolj, în general, şi a agriculturii, în mod special. Am convingerea că voi avea o colaborarea deosebită bazată pe principiul aplicării legilor şi autonomiei locale cu autorităţile administraţiei publice din judeţ şi cu reprezentanţii mass-media. Vă garantez deplina transparenţă în activitatea administrativă pe care o voi desfăşura. Voi fi un partener de dialog cu structurile şi organizaţiile societăţii civile. La final, vă asigur de deplina mea credinţă, imparţialitate şi corectitudine în activitatea pe care o voi desfăşura în aplicarea legii şi în slujba cetăţenilor”, a spus Răducan.

La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat că are mari speranţe în echipa administraţiei de la nivelul Primăriei Craiova, al CJ Dolj şi în actualul prefect. “De obicei la învestirea unui prefect este un mare grad de aşteptare la nivelul Guvernului. Este reprezentantul Guvernului în teritoriu, la nivelul administraţiei locale. Sunt aici primarii, prefectul trebuie să dea viza de legalitate, trebuie să facă echipă în sensul bun al cuvântului cu cei din administraţie. Dar gradul cel mai mare de aşteptare îl au cetăţenii judeţului de la Guvernul României şi de la administraţiile locale. Orice om îşi doreşte să-şi ducă viaţa în siguranţă, să-şi ducă în linişte copilul la şcoală, funcţionarii de la ghişeu să îi poată rezolva operativ problemele. Aşa înţelege omul simplu dacă administraţia publică locală îşi face sau nu datoria. Eu am mari speranţe în echipa administraţiei de la nivelul Primăriei Craiova, de la nivelul CJ Dolj, am încredere în oamenii din administraţie şi am mare încredere în actualul prefect. Ştiu că este un om serios care sunt convins că îşi va face datoria. Vreau să îi mulţumesc şi domnului Deca (n.red.: Marius Deca, fostul prefect), un om serios care şi-a făcut datoria aici:, a spus Gabriel Oprea.

La festivitatea de învestire au mai participat Ilie Botoş, secretar de stat în Ministerul de Interne, Florea Oprea, subsecretar de stat, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, parlamentari de Dolj, primarii din judeţ şi şefii serviciilor deconcentrate.
Sorin Răducan are 49 de ani, este de profesie economist, iar din 2000 până în 2013 a fost şeful biroului senatorial din Dolj al lui Mircea Geoană. Din 2013 a fost directorul executiv al APIA Dolj. AGERPRES