oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine incheierea unui protocol solid privind mentinerea traseelor RATB in judetul Ilfov, care sa sustina dezvoltarea Zonei Metropolitane a Municipiului Bucuresti.

Edilul-sef a declarat, dupa o intrevedere cu presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, ca functionarea liniilor de transport in comun se va decide dupa noi negocieri, care vor fi cuprinse intr-un protocol ce urmeaza a se incheia in aceste zile.

„Pentru a putea sa mentinem transportul in comun cu mijloacele RATB si in judetul Ilfov vom avea nevoie sa discutam clar obligatiile ce revin ambelor parti. A fost un protocol care a functionat fara baza legala si exista niste datorii pe care o sa le recuperam. Pentru a nu se mai intampla acest lucru, continuam sa analizam harta traseelor pentru a maximaliza axa RATB. Dorim sa fie un protocol nou, solid, care sa sustina dezvoltarea Zonei Metropolitane a Municipiului Bucuresti”, a afirmat Sorin Oprescu.

El a precizat ca, dupa stabilirea traseelor si analiza preturilor de transport, protocolul urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti si a Consiliului Judetean Ilfov. Potrivit lui Cristache Radulescu, autoritatile din Ilfov vor achita datoriile de 640 milioane lei catre Primaria Capitalei si vor intocmi un protocol „serios, cu implicarea celor care trebuie sa raspunda, respectiv primarii din judet”.

„Am discutat si despre creante si despre recuperarea creditelor. Am inceput discutiile pentru proiectul de zona metropolitana pentru a evita dezvoltarea haotica a zonei. Datoriile pe care le avem catre Bucuresti se vor constitui in niste garantii care vor fi preluate de metropola”, a spus Radulescu. Continutul protocolului ce urmeaza a fi incheiat intre Primaria Capitalei si Consiliul Judetean Ilfov va fi dat publicitatii imediat dupa ce va fi elaborat.