Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, dupa intalnirea cu reprezentantii taximetristilor, ca pentru solutionarea problemelor acestora va incerca sa mareasca numarul licentelor de transport pentru operatorii de taxi.

„Exact ceea ce m-am inteles cu ei asta voi face, insa trebuie avut in vedere ca nici legea taximetriei nu este permisibila”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat ca a dispus intocmirea unui nou studiu din care sa rezulte cererea reala de licente de taximetrie care va fi confruntat cu studiul vechi efectuat deja, aratand ca in functie de rezultate si cerinta sociala va incerca sa mareasca numarul autorizatiilor de taxi. „Daca studiul si cerinta sociala o cer, voi mari numarul autorizatiilor de taxi”, a mai spus Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a evitat sa precizeze o data exacta pana la care vor fi solutionate problemele taximetristilor, anuntand ca data generala sfarsitul anului.

Reprezentantii taximetristilor s-au declarat nemultumiti de discutiile avute cu Sorin Oprescu, aratand ca vor continua sa protesteze pana la rezolvarea efectiva a solicitarilor lor. „Protestul a inceput in acest moment, nu vom pleca acasa, vom continua sa protestam pentru ca momentan nu am rezolvat nimic”, a declarat Adrian Fantaneru, unul dintre protestatarii taximetristi.