oprescu_interviu.jpgPrimarul general al Capaitalei, Sorin Oprescu, a sustinut, vineri, cu ocazia unei vizite de lucru la mai multe unitati de invatamant aflate in programul de reabilitare cu fonduri finantate de Banca Europeana de Investitii, ca noul an de invatamant 2009-2010 va incepe fara probleme si la cele 14 scoli pentru care municipalitatea s-a angajat in aceasta vara sa le finalizeze, desi lucrarile dureaza din 2005.

„Toate scolile din cele 14 pe care m-am angajat ca le voi termina pana pe 15 septembrie sunt gata si nu pun in pericol securitatea elevilor sau cadrelor didactice. Constructorii va trebui insa sa delimiteze cu grija accesul, acolo unde mai sunt de terminat anumite lucruri, finisaje sau alte anexe, sali de sport. Daca se merge cu aceeasi discipllina credem ca la anul vor fi gata toate cele incluse in program”, a spus Oprescu, precizand ca este vorba despre 14 scoli facute intr-un an, in conditiile in care programul BEI este derulat in Capitala din 2005.

Cu aceasta ocazie , edilul- sef a mai spus ca urmareste ca in toate unitatile de invatamant din Bucuresti sa functioneze si medici scolari pentru a se monitoriza starea de sanatate a copiilor. Gradinita 205 din cartierul Ferentari , renovata cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii, a fost vizitata, vineri, de Sorin Oprescu si ea va putea fi deschisa pentru noul an de invatamant pe 1 octombrie, odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare. Peste doua saptamani vor fi aduse in gradinita si obiectele de mobilier , astfel incat lucrarea sa fie complet incheiata.

Primarul general Sorin Oprescu a vizitat, de asemenea, unitatile de invatamant cuprinse in programul de reabilitare cu fonduri finantate de Banca Europeana de Investitii. El si-a inceput vizita de lucru la Scoala nr.153 din cartierul Giulesti, unde a aflat de la constructori ca pe 14 septembrie, inceperea anului de invatamant se va face in conditii bune, lucrarile fiind terminate. „Vreau sa am convingerea ca luni se poate invata civilizat. Incercam sa asiguram securitatea elevilor pentru zonele unde se va mai lucra la finisaje, dar cele 14 scoli vor fi gata asa cum am spus”, a declarat Sorin Oprescu.

Scoala nr.153 se afla in lucrari de reabilitare inca de acum un an si face parte din pachetul celor 14 scoli programate a se incheia pana la data de 14 septembrie. Edilul sef a mai spus ca va continua in aceste zile sa urmeasca evolutia lucrarilor la aceste 14 scoli si va monitoriza, impreuna cu responsabilii din Primaria Capitalei, firmele constructoare, astfel incat lucrarile sa se finalizeze, conform intelegerii. Scoala nr.153 a fost supusa unor lucrari de reabilitare, de refacere a terenului de sport si va beneficia de o sala de sport noua.

Potrivit Primariei Capitalei, in prezent sunt finalizate lucrarile la opt scoli cu finantare BEI, alte sase vor fi gata pana la sfarsitul anului si 14 vor fi finalizate pana la 14 septembrie. De asemenea, municipalitatea a dispus inceperea lucrarilor la alte 34 de unitati. In lucru sunt 15 scoli, 11 unitati au contractul reziliat si 19 scoli sunt in faza de licitatie. Scoala generala nr.47 se afla in litigiu juridic pentru teren, iar pe 17 septembrie se vor deschide ofertele pentru cele 11 scoli cu contractele reziliate. In aceste zile, administratia strazilor monteaza in apropierea unitatilor de invatamant limitatoare de viteza, marcheaza trecerile de pietoni si toarna covoare alb-rosii cu benzi rezonatoare.