Senatorul social-democrat Sorin Oprescu a declarat ca este pregatit sa candideze pentru Primaria Capitalei, insa asteapta decizia conducerii PSD. Oprescu a subliniat ca nu este o lupta pe aceasta tema intre el si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.
„Este si in functie de fanfara. Fanfara este una si trebuie folosita de toti. Nu este niciun fel de competitie intre Marian Vanghelie si Oprescu Sorin. Eu sunt pregatit de a intra in acest electorat, daca partidul ma desemneaza si, intr-un fel, acelasi lucru l-a afirmat si Marian Vanghelie”, a afirmat Oprescu.

El a aratat ca viitorul candidat pentru Primaria Capitalei ramane sa fie desemnat de conducerea PSD. „Cred ca este mai cinstit asa, decat sa fugim, sa ne ascundem dupa colturi si sa spunem ca nu stim – cum fac altii – sa strigam zilnic cate 3-4 nume”, a subliniat senatorul PSD.

Sorin Oprescu a spus ca, in alegerea candidatului, PSD ia in calcul mai multi factori, intre care impactul la public al viitorului candidat la Primaria Generala, intentiile de vot, sondajele.