Sorin Oprescu speră ca în două săptămâni să înceapă lucrările de schimbare a reţelei de gaze din Capitală

oprescu_sorin2.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speră ca în două săptămâni să înceapă lucrările de schimbare a reţelei de gaze de pe marile bulevarde din Capitală, menţionând că acestea ar trebui finalizate la sfârşitul anului viitor.

“O să fie vânzoleală, pentru că pe fonduri europene obţinute dorim să schimbăm reţeaua de gaze pe marile bulevarde, în acelaşi timp dorim să schimbăm racordurile, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră periculozitatea pe care o reprezintă gazele. Ele sunt nerefăcute de 70, 75 de ani”, a declarat Oprescu cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la şantiere deschise la monumente istorice.

El a menţionat că este vorba despre 97 de kilometri de reţea de gaz, despre circa 100 de kilometri de reţele principale de curent electric şi despre schimbarea canalizării, lucrare care nu a mai fost făcută în centru de peste 60 de ani. “Ne apucăm de Şoseaua Măgurele, s-a făcut pluvialul până la jumătate şi restructurăm Şoseaua Măgurele. Pasajul Berceni este în organizare de şantier”, a menţionat edilul general.

În altă ordine de idei, el a afirmat că în Capitală se construieşte mult prea încet faţă de dorinţele şi aspiraţiile cetăţenilor. “Nu peste tot există disciplină în construcţii. Când mă refer la disciplină în construcţii mă refer la marcatul circulaţiei rutiere în condiţii de construcţii în apropiere, mă refer la staţiile de curăţare a roţilor maşinilor, la întreţinerea construcţiei. Unde se folosesc tehnici mai noi, lucrurile sunt în echilibru”, a adăugat Oprescu. AGERPRES