oprescu_sorin_.jpgPrimarul general Sorin Oprescu, candidat independent in primul tur al alegerilor prezidentiale, va reveni oficial la Primaria Capitalei, in aceasta saptamana, cel mai probabil miercuri, 2 decembrie, pentru a-si relua atributiile de edil-sef al Bucurestiului, au anuntat apropiati ai sai.

Sorin Oprescu si-a delegat pe perioada campaniei electorale competentele functiei sale de primar general catre unul dintre viceprimarii generali, Victor Iovici (PRM), si a intrat in concediu de odihna pentru a participa la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie.

Edilul si-a depus pe 23 octombrie candidatura independenta la Biroul Electoral Central si a sutinut pe parcursul a trei saptamani o caravana electorala in mai multe judete ale tarii, prilej cu care s-a intalnit cu electoratul de la orase si sate, caruia i-a vorbit despre avantajele alegerii unui „presedinte independent”. Dupa alegerile din 22 noiembrie, Sorin Oprescu a ocupat pozitia a sasea in clasamentul candidatilor din cursa electorala, obtinand 3,18% din voturi, potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC.

La Primaria Capitalei, Sorin Oprescu va veni cu planuri mari pentru a pregati o serie de surprize bucurestenilor, cu ocazia sarbatorilor de iarna. De exemplu, una dintre manifestarile pregatite de municipalitate pentru perioada urmatoare este si ce-a de-a noua editie a evenimentului „Cred in Mos Craciun”, care va incepe pe 4 decembrie cu un concert extraordinar Rise Choir, din SUA, renumit pentru repertoriul gospel, momentul marcand si aprinderea luminilor de Craciun in oras. Pentru a reda spiritul sarbatorilor de iarna, aleile Parcului Cismigiu vor fi animate de personaje de basm intr-un decor special conceput de scenograful Dragos Buhagiar. Copiii se pot bucura in fiecare dimineata de un program interactiv dedicat lor, cu spectacole de teatru si magie. Actorul Marian Ralea si trupa Abracadabra vor invada parcul, spre deliciul celor mici. Serile vor fi colorate de cele mai frumoase colinde, interpretate de importanti solisti ai momentului, ansambluri folclorice, coruri sau trupe precum Brad Vee Johnson, Monica Anghel, Paula Seling, Narcisa Suciu, Analia Selis, Nicola, Andra, El Negro, Directia 5, Vunk, VH2, Proconsul, Bere Gratis, Provincialii.

De asemenea, in acest an, peste 500.000 de beculete albe, galbene, albastre si mov vor fi montate pe stalpii de pe principalele artere de circulatie ale Capitalei, ornand orasul pentru perioada sarbatorilor de iarna. Firma Luxten, care raspunde de iluminatul public in Bucuresti, va monta instalatii de lumina in zona Casei Presei Libere si a Arcului de Triumf, urmand ca lucrarile sa continue pe axa Piata Romana, Universitate si Piata Unirii. Municipalitatea va amplasa in acest an un brad metalic luminos de 17 metri inaltime la Piata Universitatii si un altul de 6 – 7 metri inaltime in Piata Presei Libere. Primaria Capitalei a decis sa aprinda lumini colorate si in anumite zone ale parcurilor mari. In zona Fantanii Miorita, firma Luxten, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, va realiza un iluminat aparte.

Sistemul de iluminat din Bucuresti pentru sarbatorile de iarna va fi instalat pana pe data de 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, dar aprinderea luminilor este programata pentru data de 6 decembrie. AGERPRES