oprescu_sorin_.jpgPrimarul general, Sorin Oprescu, a susţinut, joi, la prezentarea bilanţului celor doi ani de mandat, că „ştie cine creează grupuri de presiune şi cum s-au dat pământurile şi imobilele Bucureştiului”, dar a avertizat, în acelaşi timp, că nu s-a lăsat ”niciodată cumpărat”.

„Da, ştiu cine creează grupuri de presiune, (…) da, ştiu cum s-au dat pământurile şi imobilele Bucureştiului, da, ştiu cui i s-a făcut parte. Din cauza asta s-a născut şi particula ‘Oprescu e procesoman’.

Nu am la îndemână decât calea justiţiei în repunerea adevărului în drepturile lui istorice. (…) Să nu credeţi că am stat cu fundul pe cămaşă. Să nu credeţi că am permis lucrurile astea şi să nu credeţi că m-am lăsat vreodată cumpărat”, a declarat Oprescu, la prezentarea bilanţului celor doi ani de mandat. Oprescu a susţinut că are multe neîmpliniri în ceea ce priveşte un comportament civic normal al funcţionarului din Primăria Capitalei faţă de ceilalţi cetăţeni şi a spus că se loveşte de un „cadru legislativ pocit”. Totodată, primarul general a declarat că există mulţi funcţionari care au venit în administraţia publică, de-a lungul anilor, pentru a-şi rezolva problemele personale.


„După ce şi-au rezolvat problemele lor personale, la revedere. Alţii au rămas în continuare şi au trecut la treptele superioare de acţiune: rezolvă problemele personale ale celor care sunt în stare să le rezolve problemele lor personale”, a completat Oprescu. De asemenea, primarul general i-a salutat pe cei ale căror posturi au fost reduse sau vor fi reduse, dar nu i-a salutat „pe cei care merită să plece, să ne lase în pace”. AGERPRES