oprescu_sorin2.jpgPrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că va prezenta parlamentarilor din Comisia juridică amendamente care prevăd externalizarea serviciului de ecarisaj, eutanasierea maidanezilor care după şapte zile nu sunt adoptaţi sau revendicaţi, iar abandonul pe spaţiul public a unui câine să fie considerat infracţiune.

„Propunem să fie scos din lege termenul de reteritorializare, pentru că s-a dovedit a fi o idee distructivă, câini au apărut înapoi acolo. (…) Mai propunem ca, după şapte zile, după ce este adus în locul unde se execută aceste proceduri de identificare, dacă nu este revendicat de nimeni şi nu este adoptat, să fie eutanasiat şi să fie considerată infracţiune mutarea câinelui dintr-un loc în altul, dintr-un teritoriu în altul, pentru că este o realitate cu care ne confruntăm de ani şi ani de zile. Cum dorim să se treacă la capitolul infracţiuni şi ideea abandonului pe domeniul public”, a declarat Sorin Oprescu, la Palatul Parlamentului, după ce a participat la şedinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Edilul-şef al Capitalei a vorbit şi despre eventualitatea în care Parlamentul va emite o lege pentru maidanezi până la organizarea referendumului local. „Intrăm în Consiliul General şi nu facem două lucruri”, a spus Oprescu. AGERPRES