oprescu_sorin_.jpgProiectul de buget al Primăriei Capitalei pe anul 2011 este structurat pe funcţionarea serviciilor publice, respectiv subvenţionarea RADET şi RATB (27%), investiţii (37%) şi restul pentru prestaţii sociale şi funcţionarea Primăriei, a declarat sâmbătă primarul general Sorin Oprescu.
Proiectul de buget al Primăriei Capitalei ce urmează a fi dezbătut în şedinţa de luni, 28 februarie, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, stârneşte şi controverse. În timp ce viceprimarul capitalei Mircea Raicu consideră că proiectul de buget propus de executiv trebuie să includă 1,47 miliarde lei pentru subvenţii, din care 840 milioane lei pentru RADET, iar 630 milioane pentru transportul bucureştean, primarul Capitalei spune că în proiectul de buget, în varianta propusă de executiv, pentru căldură vor fi alocate 563 milioane lei iar pentru RATB 429 milioane lei.

”Dorinţa lor este aceea de a da cât mai mulţi bani la RATB şi la RADET, pentru a nu face altceva decât să dezechilibrăm bugetul”, a precizat Oprescu. El a adăugat că pentru finalizarea lucrărilor mari programate deja pentru Stadionul Naţional Lia Manoliu şi Pasajul Basarab există finanţare.

”Nu pot să mă apuc eu să iau din altă parte bani pentru a acoperi cheltuielile guvernului care nu sunt date de 3 ani de zile. Totdeauna au rămas de dat bani la sfârşitului anului. Nu i-am mai văzut niciodată şi efortul a fost făcut din partea primăriei pentru aceste lucruri”, a susţinut edilul şef. În ceea ce priveşte posibilitatea creşterii preţului biletului de călătorie pe liniile RATB primarul general a declarat că sunt discuţii pe această temă şi s-a luat în calcul o posibilă creştere a acestuia de la 1,3 lei la 1,5 lei.

”Sigur că vor fi câteva lucruri de făcut în aşa fel încât să echilibrăm pe parcurs bugetul. O să fie nevoie să luăm un credit pentru a putea continua toate lucrările. Cu unii constructori deja am stabilit şi ne încadrăm în ceea ce ne-am programat anul acesta”, a conchis primarul general al Capitalei. AGERPRES