oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că Legea Capitalei trebuie să fie consensuală şi nu conflictuală.

„Dacă este conflictuală, cum se formează o majoritate politică, cum te dă peste cap”, a susţinut primarul general miercuri, la deschiderea şantierului de construcţie a străpungerii Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Legat de primarii de sectoare, Oprescu a spus că nu şi-a exprimat niciodată părerea că aceştia nu ar trebui să mai ocupe aceste fotolii, „pentru că nu trebuie să iei dreptul poporului să-şi aleagă reprezentantul”.

Oprescu a adăugat că, în ceea ce priveşte Legea Capitalei, este interesat de bugetul consolidat al Bucureştiului, de prezenţa primarilor de sector în Consiliul General şi de dezvoltarea oraşului pe care îl conduce pe proiecte, aprobate de CGMB. „Altfel, fiecare pe bugetul pe care îl are, mai mic sau mai mare, pune trei fire de iarbă, altul patru sau altul 100”, a spus Oprescu. Primarul general a spus că tot ceea ce s-a discutat până acum o să prezinte într-o concepţie unitară, urbanistică a Capitalei, care trebuie foarte bine comunicată, pentru ca lumea să înţeleagă, iar în ziua organizării referendumului să se răspundă cu da sau nu.

„Nu poţi să acţionezi cu hotărârea politică la nivel administrativ şi să spui cum spunea ăla în istorie: statul sunt eu. Trebuie să fii paranoic. Paranoici de acest tip există. Toţi probabil că au o doză mai mică sau mai mare, totul e să fie controlată”, a afirmat edilul şef. În ceea ce priveşte referendumul, Oprescu a spus că acesta ar putea avea loc în luna mai, însă parlamentarii intenţionează să modifice legea, în sensul îmbunătăţirii ei.AGERPRES