Sorin Oprescu l-a demis pe arhitectul sef al Capitalei

bold-adrian.jpgPrimarul General al Capitalei l-a demis din functia de arhitect al Capitalei pe Adrian Bold. Comisia de disciplina din Primaria Capitalei a propus, pe 17 iulie, destituirea din functie a arhitectului sef.
Arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, a fost judecat in fata comisiei de disciplina pentru diverse deficiente in activitate, dupa ce la primarie au fost depuse mai multe sesizari privind nereguli in activitate.

Surse din randul edililor sustin ca sesizarile impotriva lui Bold ar fi vizat aprobarea pentru constructia Cathedral Plaza – cladire de birouri de langa Catedrala Sfantu Iosif, precum si un aviz pentru constructia unui bloc pe locul unei baze sportive, in sectorul 3. L
ui Bold i s-au mai reprosat si absentele dese de la serviciu, precum si faptul ca, din cauza unei hotarari semnate de el, primaria era obligata sa plateasca despagubiri de 300.000 de euro. Tot in cadrul comisiei a fost analizat raportul privind activitatea arhitectului sef al Bucurestiului, raport redactat in urma controalelor efectuate dupa instalarea in functie a lui Sorin Oprescu.

Comisia de disciplina care a judecat cazul lui Bold, formata din functionari din primarie, a fost condusa de Andrei Creci, de la Departamentul Juridic. Bold a venit la comisie insotit de un avocat si a recuzat comisia de disciplina, pe motiv ca pe numele presedintelui acesteia, Andrei Creci, s-ar afla o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie. Dupa o intrerupere de jumatate de ora, lucrarile comisiei au continuat.
Arhitectul sef a parasit sala dupa doua ore si a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze. Dupa alte trei ore, comisia a ajuns la concluzia ca trebuie sa propuna destituirea lui Bold.

“Bold a venit insotit de un avocat, pentru a-si sustine cauza. Din punctul de vedere al primariei, ar fi fost mai bine sa-si dea el singur demisia, pentru ca, in cazul demiterii, Bold poate chema in instanta municipalitatea, pentru a contesta decizia, si poate sa isi recastige postul”, au afirmat surse din primarie.

Adrian Bold ocupa functia de arhitect sef al Capitalei din anul 1997. In aceasta calitate, el conduce comisia care avizeaza planurile urbanistice zonale (PUZ) si de detaliu (PUD) din Bucuresti. Prin PUZ se stabilesc obiectivele, actiunile si reglementarile de urbanism (permisiuni si restrictii) care trebuie aplicate intr-o anumita zona a orasului.

Vinerea trecuta, in sedinta consilierilor generali la care a citit Raportul despre starea Bucurestiului, Sorin Oprescu a anuntat ca asteapta demisiile tuturor directorilor din primarie a caror activitate a fost necorespunzatoare, potrivit rezultatelor controlului efectuat dupa investirea sa in functie. “Incepand de luni, 14 iulie, ii voi convoca pe fiecare dintre cei pe care ii vizez – si nu inteleg sau se fac ca nu inteleg situatia delicata in care se afla si situatia delicata in care ma pun – la un dialog scurt in biroul meu, dialog care va clarifica definitiv lucrurile. Daca nu isi dau singuri demisiile, ii demit eu”, a spus primarul general, fara a face nominalizari.

De la instalarea lui Oprescu la conducerea primariei, trei sefi din domenii importante ale municipalitatii nu se mai afla in functie. Directorul Directiei de Infrastructura si Servicii Publice, Gheorghe Udriste, si adjunctul sau, Daniel Patentasu, au demisionat, iar seful Administratiei Strazilor, Claudiu Balan, a fost inlocuit printr-o decizie a primarului general.