Sorin Oprescu invită liderii politici la un dialog privind bugetul municipalităţii

oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a adresat miercuri o scrisoare preşedinţilor partidelor reprezentate în Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin care îi invită la un dialog pe marginea bugetului Primăriei Municipiului Bucureşti pe anul 2011. Potrivit unui comunicat al PMB remis miercuri AGERPRES, scrisoarea a fost adresată lui Emil Boc – PDL, Victor Ponta – PSD, Crin Antonescu – PNL, Corneliu Vadim Tudor – PRM şi Gheorghe Becali – PNG.

“Vă invit, domnilor preşedinţi, în orice moment care vă convine, la dialog, pentru a vă prezenta pe larg toate proiectele de care Bucureştiul are nevoie şi care sunt posibile, în urma unui vot înţelept. Voi fi bucuros dacă răspundeţi pozitiv acestei invitaţii. Ar însemna că putem face împreună pasul către viitor de care Capitala are nevoie”, precizează edilul şef.

Oprescu menţionează că, prin acest mesaj, nu le cere liderilor politici şi nu-i îndeamnă să ia decizii de partid într-un anume fel.


“Nu vreau decât să vă amintesc un fapt care se pierde adesea în praful dezbaterilor şi conflictelor politicianiste: calitatea de bucureştean nu are culoare politică! Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, bucureştenii sunt cetăţeni, care aşteaptă de la cei care îi conduc să le asigure confortul, siguranţa şi plăcerea de a trăi într-un oraş european. Bucureştenii nu mai au răbdare să aştepte, cu siguranţă, din partea noastră un nou război politic”, susţine primarul general. Potrivit acestuia, bugetul Capitalei pe anul 2011 va trebui supus din nou votului CGMB, “într-o formă mai echilibrată, mai realistă şi mai potrivită cu nevoile oraşului şi ale bucureştenilor”, iar cheia pentru ca oraşul să aibă, în sfârşit, un buget adecvat este cooperarea tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul General şi reunirea acestora în jurul unui singur obiectiv, interesul bucureştenilor.


“Din păcate, la precedentul vot nu s-a întâmplat aşa. Mai avem însă cu toţii o şansă”, susţine Oprescu. În viziunea primarului general al Capitalei, bugetul se sprijină pe două idei pe care le consideră esenţiale: buna funcţionare a tuturor sistemelor edilitare şi proiectele de dezvoltare a oraşului.


“Finalizarea Stadionului Naţional, încheierea lucrărilor de reabilitare a Centrului Istoric, marile proiecte de infrastructură începute deja sau care aşteaptă să fie iniţiate – toate acestea sunt absolut necesare Bucureştiului şi bucureştenilor, în paralel cu asigurarea finanţării pentru funcţionarea serviciilor publice, precum cele de transport sau încălzire”, mai precizează Sorin Oprescu. Pe de altă parte, viceprimarul PDL al Capitalei, Mircea Raicu, declara miercuri, într-o conferinţă de presă, că Primăria Municipiului Bucureşti riscă să rămână în incapacitate de plată dacă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu va corecta bugetul municipalităţii, aşa cum a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. AGERPRES