Sorin Oprescu: “Este o aberaţie să interzici centralele de apartament”

oprescu sorin.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că nu se pune problema desfiinţării centralelor de apartament. În opinia sa, este “o aberaţie” ca apartamentele care au centrale proprii să fie debranşate şi rebranşate ulterior la sistemul centralizat de încălzire a Capitalei.

“Mă refer la scoaterea centralelor, la demontarea lor, la revenirea la sistemul centralizat de încălzire”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Oprescu. El a menţionat că, până în prezent, nu există nicio decizie luată de primarul general al Capitalei sau vreo hotărâre a Consiliului General care să consfinţească aşa ceva. Edilul-şef a explicat că este vorba despre un studiu privind strategia energetică a Capitalei care prevedea, printre altele, şi posibila deconectare a acestor centrale şi reconectarea lor în maximum cinci ani la sistemul centralizat de încălzire.

Primarul general a spus că acest studiu a fost contractat în 2007 cu un consultant danez şi încheiat în prezent. Oprescu a spus că direcţiile strategice din acest studiu sunt orientative şi că, în mod evident, vor interveni o serie de modificări, el fiind pus la dispoziţia bucureştenilor în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. AGERPRES