oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca municipalitatea este putin probabil sa suporte din bugetul sau majorarea integrala a pretului gigacaloriei.

Edilul-sef a aratat ca aceasta concluzie rezida din analizele financiare facute pana in prezent din datele preliminare, precizand insa ca atunci cand va avea rezultate certe o sa comunice exact care va fi procentul pe care Primaria Capitalei il va suporta pentru subventia la energia termica.

„Am facut si analize financiare si e putin probabil sa suportam integral cresterea pretului la gigacalorie. Cand vom avea rezultatele finale o sa comunicam cat putem sa acoperim. Dorinta noastra este sa acoperim cat mai mult din crestere”, a afirmat Sorin Oprescu.

Imediat dupa anul nou, Primaria Capitalei a anuntat ca dupa ce se va primi anuntul oficial al ELCEN privind majorarea pretului la gigacalorie, primarul general Sorin Oprescu va face o analiza impreuna cu reprezentantii RADET si ceilalti factori responsabili in domeniu pentru a lua o decizie in legatura cu o eventuala crestere a subventionarii gigacaloriei de catre municipalitate.

In septembrie 2009 municipalitatea a stabilit, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Energiei, mentinerea tarifelor la nivelul de anul trecut pentru intregul sezon rece 2009-2010, astfel incat bucurestenii sa nu plateasca in aceasta iarna mai mult pentru factura la energie termica. Bucurestenii platesc 119 lei/gigacalorie din pretul total cu subventii de 268 lei/gigacalorie. AGERPRES