Sorin Oprescu: “Dorim în continuare să promovăm ideea ca Bucureştiul să devină capitală la Dunăre”

oprescu sorin.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat marţi, la Forumul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, că se doreşte promovarea ideii ca Bucureştiul să devină capitală la Dunăre.

“Azi-dimineaţă, am avut întrevederi cu toţi primarii care fac parte din Consiliul Dunării. Ştim ce avem de făcut, dorim în continuare să promovăm ideea ca Bucureştiul să devină capitală la Dunăre. Dorim într-adevăr să putem dezvolta axa Bucureşti-Giurgiu-Ruse şi celelalte zone din Bulgaria. Şi am avut plăcerea să mă întâlnesc cu primarul din Ruse. (…) Este foarte greu, nu este uşor, ne-am mai antrenat şi noi din 2007 şi până acum. În momentul în care a apărut în viaţa noastră un Guvern mai generos şi mai înţelegător, acum un an şi jumătate, am explicat încă o dată că noi trebuie să fim primii care trebuie să modificăm o serie întreagă de mecanisme care poate au întârziat şi absorbţia banilor, chiar dacă proiectele au fost fezabile. Guvernul a promis şi sper să se ţină de cuvânt”, a declarat Oprescu, la sesiunea de închidere a celei de-a doua ediţii a Forumului Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El şi-a exprimat speranţa că toate proiectele care în prezent se află în dezbatere vor fi şi implementate. Potrivit lui Oprescu, şi Bulgaria, ca şi România, este la fel de interesată de dezvoltarea propriei comunităţi. “Vreau să fiţi siguri, şi mă refer la Comisia Europeană, la factorii de decizie care vor aproba toate aceste lucruri, că suntem tot atât de serioşi şi determinaţi să putem face aceste lucruri, nu numai să le vorbim. Sincer să vă spun, meseria mea de bază este chirurgia. Eu nu am făcut niciodată chirurgie vorbită. Am făcut chirurgie aplicabilă. La vârsta mea, sunt absolut sigur de un singur lucru: că sunt cel mai bun doctor dintre primari şi cel mai bun primar dintre doctori”, a mai spus Oprescu.

Sorin Oprescu, alături de comisarul european, Dacian Cioloş şi de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, au luat cuvântul la închiderea Forumului Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării. AGERPRES