oprescu_interviu.jpgPasajul de la Pipera, liftul de la pasajul Basarab, aşezământul social de la Caritas sau adăpostul de câini din afara Bucureştiului sunt lucrări care vor fi gata în această primăvară, a declarat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pasajul Pipera va fi gata până la Paşte, a spus el. „Din punct de vedere fizic, deasupra este terminat, rămân localele (n.r. – străzile adiacente), să pot să am o circulaţie coerentă, nu să produc conflict de circulaţie şi când cobori după pasaj, la Caranfil, să te apuci să stai la coadă”, a explicat primarul general.

Potrivit edilului-şef, lucrările la pasaj au fost întârziate din cauza străzilor adiacente şi a operaţiunilor de mutare a firelor subterane. „Sper ca până la Paşti, să-i dăm drumul, să circule lumea liniştită”, a spus Oprescu.

Tot în această primăvară, a spus el, va fi gata liftul de la Pasajul Basarab. „Acolo, au fost câteva amenajări şi reamenajări serioase. Cum începea să plouă, aveam staţia udă. S-au remediat toate problemele, a început săpătura pentru trotuarul rulant şi putem să-i dăm drumul, în această primăvară”, a anunţat primarul general.

O altă lucrare la care s-a referit Sorin Oprescu a fost aşezământul social din curtea fostului Spital Caritas, despre care a spus că se va deschide în câteva săptămâni. „Lucrările au fost întârziate de controlul de prefinanţare din Ministerul Muncii. Acum două săptămâni au dat liber, s-a încheiat contractul, acum umblă să selecteze persoane care au nevoie să fie îngrijite în aceste stabilimente, cu cât mai multă corectitudine. Din punct de vedere fizic, clădirea este refăcută. Suntem gata, şi contractul e gata”, a afirmat edilul-şef.

Nu în ultimul rând, primarul general s-a referit la adăpostul de câini care urmează să fie construit în afara Bucureştiului. „Va fi gata cât de curând. Nu spun unde. Adăpostul va găzdui aproximativ 5.000-8.000 de căţei. E făcut din pomană”, a spus Oprescu. AGERPRES