oprescu_discurs.jpgCele 102 şcoli din Bucureşti incluse în programul BEI de reabilitare a infrastructurii educaţionale vor fi gata la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri primarul general, Sorin Oprescu.

„65 dintre ele sunt terminate, 25 sunt pe cale de a fi terminate. Dorim să avem certitudinea că până la sfârşitul anului funcţionăm cu toate şcolile care au fost în program”, a spus Oprescu, în timpul celor două vizite efectuate la şcolile generale incluse în programul BEI, Şcoala generală nr. 194 „Marin Sorescu” şi Şcoala generală nr. 108, ambele din Cartierul Berceni.

El a adăugat că programul a fost întârziat din cauza unor probleme de natură juridică întâlnite la un număr de 11 şcoli. „De-abia la începutul acestui an s-au terminat judecăţile, intrăm şi peste ele şi ne facem numărul de şcoli pe care le-am avut de terminat anul acesta”, a subliniat edilul şef.

La Şcoala generală nr. 194 „Marin Sorescu”, primarul general s-a arătat mulţumit de condiţiile civilizate în care învaţă cei 2.000 de copii în cele 60 de săli de clasă. „Am dori ca toate şcolile să arate astfel. E o chestiune de mândrie pentru faptul că am putut să punem umărul. Dacă ăsta o să fie adevărul şi realitatea peste tot, măcar ne luăm de o grijă că educaţia se desfăşoară în condiţii de civilizaţie la nivelul anilor pe care îi trăim”, a spus Oprescu. El a spus că la această şcoală mai rămâne de realizat sistemul stradal din proximitate pentru a putea monitoriza video zona şi astfel copiii să fie în siguranţă.

Directorul şcoli, Florica Băluţă, a mulţumit primarului general pentru sprijinul pe care l-a acordat reabilitării acestei şcoli care dispune de mobilier nou încă de anul trecut, iar în afara programului instructiv educativ are un program after school, în colaborare cu alte instituţii din cadrul comunităţii locale.

Edilul şef a mai vizitat şi Şcoala generală nr. 108, unde învaţă peste 200 de copii. Sorin Oprescu a spus că lucrările la această şcoală sunt în curs de finalizare, iar într-o lună vor fi gata în totalitate.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a şcolilor BEI se ridică la 239,28 milioane euro, din care 112 milioane euro provin de la BEI, iar 127 de milioane euro de la bugetul local. AGERPRES