Sorin Oprescu anunţă că bugetul Primăriei Capitalei este încă în lucru

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, luni dimineaţă, că bugetul municipalităţii este încă în discuţie şi se încearcă echilibrarea sumelor pentru întreţinere şi a banilor de investiţii.
El a spus că anul acesta va fi un buget de supravieţuire şi că încearcă totuşi să nu oprească investiţiile şi să găsească sumele necesare pentru acestea, în special din parteneriate public-private. Edilul şef a estimat că deocamdată banii pentru investiţii din bugetul primăriei ar fi de aproximativ 8-10%, fonduri insuficiente pentru proiectele pe care le are în derulare.

Pe de altă parte, primarul general a declarat că remedierea deficienţelor din carosabilul bucureştean, în speţă gropile, nu au fost plombate cu mixtura propusă de către firma franceză care ar fi costat 3.000 euro pe metru cub, ci cu materiale clasice ale căror costuri sunt mult mai mici. Potrivit lui Oprescu, 25% dintre străzile reparate se află în garanţie, 40% sunt în întreţinere şi banii s-au plătit numai pentru diferenţa rămasă.

Primarul general a mai precizat că există contracte de întreţinere cu asfaltatorii care vor expira pe 31 august, iar următoarele contracte care se vor încheia vor conţine prevederi mai detaliate în ceea ce priveşte timpul de reacţie al acestora în cazul apariţiei gropilor, cât şi a soluţiilor tehnice abordate. Declaraţiile lui Oprescu au fost făcute după ce acesta a vizitat expoziţia de mărţişoare confecţionate de copiii mai multor grădiniţe din Capitală. Ulterior, liceeni bucureşteni au împărţit doamnelor şi domnişoarelor din Capitală, 10.000 de flori din partea primarului general. AGERPRES