Sorin Oprescu anunță că Academia de tenis din complexul “Lia Manoliu” îşi va deschide porţile la sfârşitul lunii septembrie

oprescu sorin.jpgLucrările la Academia de tenis din complexul “Lia Manoliu” se vor finaliza la sfârşitul lunii septembrie, potrivit constructorului, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Ceea ce se întâmplă aici este continuarea construcţiei infrastructurii sportive promise. Sper ca peste două luni lucrările să se finalizeze. Dorim să facem din acest complex ceea ce a fost în urmă cu ani şi mai mult decât atât, adică să atingem cotele europene de civilizaţie (…) sper eu că am reuşit să păstrăm şi mentenanţa acestui stadion în sensul unei acţiuni efective, nu a poveştilor şi aceasta înseamnă că toată lumea va fi mulţumită când acest complex va avea şi sală polivalentă. Urmează patinoarul Flamaropol cu 3.000 de locuri revizuit complet cu un concept nou pentru noi,” a spus Sorin Oprescu.

Şeful Direcţiei Investiţii a Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă, a menţionat că săptămâna aceasta se termină licitaţia la sala polivalentă. “Vom avea câştigător şi dacă nu avem contestaţie o să înceapă proiectarea în următoarele două săptămâni”, a adăugat Hreapcă.

Potrivit Primăriei Capitalei, pentru Academia de tenis din cadrul complexului sportiv “Lia Manoliu” valoarea totală a contractului este de 4.532.710,70 lei fără TVA. Lucrările au demarat la începutul lunii iulie. Prin acest proiect vor fi realizate şase terenuri de tenis, precum şi două clădiri anexă care adăpostesc majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă.

Terenurile vor fi cuplate două câte două şi sunt prevăzute gradene pe laturile lungi. În total există şase grupări de gradene, câte trei rânduri de scaune ce totalizează 1.152 de locuri. Pe primul rând de gradene pe zona centrală s-au asigurat 23 de scaune cu un grad de confort mai ridicat.
Corpul principal de clădire aflat la intrarea în academie va conţine o zonă de lobby cu recepţie şi un magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar şi un depozit pentru bar, vestiare cu grupuri sanitare şi duşuri, cabinet medical şi un grup sanitar. Cafeteria va beneficia de o terasă exterioară acoperită, generoasă şi deschisă spre terenurile de tenis şi circulaţie pietonală. Corpul secundar anexă va conţine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Cele şase terenuri de tenis vor fi aşezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura condiţii optime pentru desfăşurarea jocului. Sunt prevăzute trei tipuri de suprafeţe de joc: zgura, acrilic multistrat cu bază cauciucată şi prefabricat din cauciuc, câte una pentru fiecare două terenuri. AGERPRES