Noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat, pe 20 iunie, la primarie, cu sapte consilieri personali, membri ai staff-ului sau de campanie, precizand, insa, ca nu va schimba „peste noapte” organigrama institutiei.
„Este devreme sa discutam despre demiteri. Cei care sunt profesionisti si si-au indeplinit sarcinile isi vor vedea in continuare de treaba, iar cei care nu au putut sa faca aceste lucruri probabil ca se vor indrepta ei singuri catre alte domenii. Nu am de gand sa intru in Primarie cu schimbat peste noapte organigrame si dat afara oameni. Aici vorbim de oameni cu experienta de 10-15 ani in spate si nu te joci cu lucrurile astea, ca sa blochezi o primarie. Am un singur considerent, profesionalismul”, a declarat Oprescu.

El nu a precizat exact ce statut vor avea consilierii adusi de el si nici daca acestia vor schimba in vreun fel organigrama primariei.

Printre consilierii cu care a venit Oprescu la primarie se numara Traian-Radu Negrei. Potrivit unor prezentari facute de staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu, Negrei este medic de profesie si a fost consilier prezidential in mandatul lui Emil Constantinescu.

Din echipa noului primar mai face parte si Victor Dumitriu, fostul sau sef de campanie, care a indeplinit, printre altele si functiile de vicepresedinte AVAS si secretar de stat in Ministerul Turismului, potrivit sursei citate. Printre consilierii lui Oprescu se numara si Adrian Thiess, expert in comunicare, fost consilier personal al presedintelui Ion Iliescu.

De asemenea, alaturi de Oprescu a venit si avocatul George Iorgovan, fiul fostului senator Antonie Iorgovan, Adrian Stanescu, secretarul-sef al Universitatii de Medicina si farmacie „Carol Davila”, Rosmarie Gudrun Isis Olanescu, specialista in comunicare, precum si Cornel Comsa, fost consilier al Principelui Radu si fost presedinte al Partidului Noua Democratie, acesta facand parte, la un moment dat, si din Alianta pentru Romania, conform sursei citate.