Sorin Oprescu a participat la deschiderea Pasajului Basarab pentru pietoni

pasaj basarab.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat sâmbătă la deschiderea pentru pietoni a Pasajului Basarab, în prezenţa a circa 3.000 de bucureşteni.

Inaugurarea pasajului pentru pietoni, care va fi urmată duminică de deschiderea acestuia şi pentru traficul auto, a coincis cu organizarea Bucharest Summer Parade. ‘E o bucurie şi sunt impresionat de faptul că bucureştenii şi-au conservat dreptul de a mai putea să fie şi ei fericiţi când văd construcţii de genul acesta, pentru că este pentru ei şi este al lor’, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul-şef a salutat prezenţa în număr mare a bucureştenilor, afirmând că obiectivul inaugurat sâmbătă este un bun al acestora şi va permite o deplasare mai rapidă, un confort mai mare şi parcurgerea într-un timp mai scurt a părţii de nord-vest a oraşului.

”Nu credeam să fie atât de mulţi bucureşteni pe pod. Credeam că o să se ducă la ştrand, dar uite că au venit să vadă pasajul. (…) Este al lor (al bucureştenilor, n.r.), nu e al lui Oprescu, nu e al lui Băsescu, este al lor, ei au suportat ani şi ani de zile şi zgomot şi praf ş.a.m.d. Îmi scot pălăria pentru răbdarea pe care au avut-o până acum’, a declarat Sorin Oprescu.

Pe unul din stâlpii de susţinere ai podului a fost amplasată de primărie o plăcuţă pe care scrie: ”Început de Băsescu şi finalizat de Oprescu”. Întrebat în legătură cu prezenţa acesteia, primarul general a răspuns că aceasta este o realitate. Referitor la cei care au încercat să minimalizeze importanţa deschiderii pasajului, primarul a spus că podul este ‘interplanetar pentru 20 de ani de promisiuni şi de nefăcut absolut nimic decât de stat şi de bătut apa politică în piuă’.
El s-a referit şi la poziţia reprezentanţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii care au invocat faptul că nu au fost chemaţi la recepţia lucrărilor de construcţie a podului, afirmând că aceştia nu cunosc legea.

Potrivit precizărilor făcute vineri seara de Primăria Municipiului Bucureşti, ‘pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzute de legislaţia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranţa şi stabilitatea acestuia în cele mai dificile condiţii de exploatare’ Bucureştenii veniţi la Bucharest Summer Parade au putut asista la o paradă a motocicliştilor, a maşinilor tunate şi de epocă, dar şi a reprezentanţilor minorităţilor şi ai constructorului.

Parada, în cadrul căruia a fost intonat şi imnul României, s-a încheiat cu defilarea reprezentanţilor Jandarmeriei, ai pompierilor şi Poliţiei Locale Bucureşti. AGERPRES