oprescu sorin.jpgPrimarul general Sorin Oprescu a anunţat vineri, cu ocazia unei vizite în teren la punctele cu risc mare de inundaţii din Bucureşti, că Primăria Capitalei va lucra în acest an la canalizarea străzilor de pământ din sectoarele 1 şi 2.

„Anul acesta începem canalizările, în total au mai rămas 28 de străzi care sunt de pământ, pentru a termina cu tot ce înseamnă canalizare, şi lumină şi gaze în Bucureşti. Am spus că la sfârşitul anului terminăm lucrările aici. Începem şi aici şi pe Petricani. Azi după-amiază am avut o discuţie pentru cartierul Petricani şi celelalte, cartierul Rodica, în sectorul 2”, a declarat Oprescu, la vizita sa pe strada Fiordului, una dintre străzile de pământ din zona Calea Giuleşti intersecţia cu Chitila Triaj.

El a spus că în acest colţ al Capitalei au acţionat 20 de utilaje de deszăpezire pentru a preveni pericolul de inundaţii. „Aşa cum arată acum strada nu este pericol să se inunde, cele 20-30 de utilaje ale Romprest au cărat peste 260 de tone de zăpadă cu basculantele numai din această zonă. Sunt străzi cu pericol de inundaţii la Aeroportului, Avionului şi în sectorul 5 sunt 32 străzi. Am vrut să văd personal ce se întâmplă aici, că ştiu exact ce înseamnă să intre apa în case şi să spună apoi ‘pe ăsta nu-l interesează’. De asta i-am mobilizat pe cei de la Apa Nova cu motopompele lor, basculante, că nu-i poţi lăsa pe cei de la ISU singuri, că nu au atâtea maşini pentru tot Bucureştiul”, a afirmat edilul-şef.

În timpul vizitei sale în teren, primarul Capitalei a fost asaltat cu o serie de sesizări din partea unui grup de locuitori ai zonei. Oamenii i-au cerut lui Oprescu să se realizeze cât mai urgent canalizarea străzilor de pământ. „Domnule primar, nu se face nimic fără şpagă. Trăim aici mai rău ca la ţară. Noi plătim impozite de sectorul 1 şi uitaţi cum trăim. Cu vorbe nu se face nimic, să ştiţi”, i-a spus lui Oprescu unul dintre bărbaţii strânşi în jurul lui pentru a-i vorbi. „Domnule primar, nu avem borduri, nu avem canalizare. Avem numai promisiuni, toţi dau vina pe moştenirea veche”, a spus un alt bărbat. Primarul le-a promis oamenilor strânşi că la sfârşitul acestui an străzile din zonă vor fi asfaltate. AGERPRES