Sorin Frunzăverde a primit distincţia “Floarea Dunării”, acordată de guvernul de la Belgrad

frunzaverde_sorin1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a primit distincţia “Floarea Dunării”, aceasta fiindu-i acordată de Guvernul Serbiei, în cadrul Forumului Business Dunărean care se desfăşoară la Belgrad în perioada 27-29 octombrie. Preşedintele CJ a afirmat că are în vedere, în continuare, accesarea de fonduri pe programe de cooperare transfrontaliere, dar şi pe Strategia Dunării.

“Premiul Floarea Dunării, conferit de Guvernul Serbiei, mă onorează şi obligă, în egală măsură. Mă onorează datorită recunoaşterii importanţei proiectelor pe care judeţul Caraş-Severin le-a derulat în parteneriat cu comunităţile sârbeşti. De asemenea, este o onoare pentru mine să fiu premiat, alături de alte personalităţi din diferite domenii de activitate, cum ar fi celebrul dirijor Zubin Mehta şi dr. Kurt Puchinger, coordonatorul ariei prioritare pe Strategia UE pentru Regiunea Dunării”.

“Premiul mă obligă să continui demersurile de cooperare inter-administrative, cu atât mai mult cu cât, Serbia, având şi sprijinul României, este angajată ireversibil pe parcursul integrării europene. În acest sens, mă gândesc la accesarea de noi fonduri europene prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia 2014-2020 şi respectiv Strategia Dunării”, a afirmat Sorin Frunzăverde.
Distincţia “Floarea Dunării” este acordată persoanelor şi instituţiilor cu notorietate, care, prin muncă, dedicarea şi creativitatea lor au contribuit la dezvoltarea Regiunii Dunării, a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi la promovarea valorilor europene.

În cele trei zile ale Forumului de la Belgrad au fost programate discuţii şi dezbateri pe teme precum Strategia Dunării, domeniile prioritare şi pilonii dezvoltării; Întărirea capacităţii instituţionale, prin dezvoltarea capacităţilor locale, regionale şi naţionale; Parteneriatul public-privat; Liderii tineri şi oamenii de ştiinţă, Tehnologiile informaţionale.

Cea de-a treia ediţie a Forumului Business Dunărean a fost organizată de către Forumul de Dezvoltare a Europei Centrale, organizaţie cu expertiză în dezvoltarea regională durabilă şi Media Invent, în cooperare cu Universităţile din Novi Sad, Belgrad şi Maribor, Guvernul Provinciei Autonome Voivodina, Camera de Comerţ a Serbiei, Ministerele Economiei, Minelor şi Energiei, Construcţiei, Transportului şi Infrastructurii, Agriculturii şi Mediului din Republica Serbia, municipalitatea capitalei Serbiei – Belgrad, dar şi mai multe companii. AGERPRES