Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca

apostu_sorin_mare.jpgPrimarul suspendat Sorin Apostu a demisionat, miercuri, din funcţie şi demisia a fost înregistrată la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Alături de demisie, Sorin Apostu a adresat şi un mesaj clujenilor, scris de mână.

“Mă despart de dumneavoastră cu inima împăcată că am făcut tot ce am putut pentru a moderniza capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj-Napoca un exemplu de dezvoltare economică şi administrativă. Alături de dumneavoastră am construit imaginea unui oraş modern pe care întreaga Românie îl priveşte cu admiraţie. Regret enorm că nu am putut duce la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din funcţia de primar cu speranţa că veţi rămâne uniţi în jurul ideii de Cluj European şi cu convingerea că traseul ascendent al acestui minunat oraş nu mai poate fi oprit. Cariera mea politică şi administrativă încetează astăzi. Voi aştepta ca justiţia să-şi urmeze cursul şi să îmi pot dovedi nevinovăţia. Doresc să mulţumesc colegilor din primărie şi tuturor cu care am lucrat întotdeauana cu gândul la binele şi dezvoltarea Clujului. Voi rămâne mereu cu Clujul în suflet şi cu clujenii în inimă”, se spune în scrisoare.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. De asemenea, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru dare de mită.

Pe 30 ianuarie, Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost mutaţi de la Penitenciarul Gherla la Spitalul penitenciar din Dej din motive medicale. AGERPRES