Câştigătorul competiţiei electorale pentru Primăria Târgu Mureş, Soos Zoltan, a declarat că imediat după ce rezultatul alegerilor va fi validat şi va prelua mandatul de primar, va comanda un audit extern complet ca prim pas, pentru a evalua situaţia economică a instituţiei.

Prima măsură pe care o voi lua va fi un audit general extern, pentru a vedea starea în care se află atât instituţia primăriei, cât şi unităţile descentralizate aflate în subordinea acesteia, să vede realitatea aşa cum a lăsat-o vechiul primar. Acesta va fi poate cel mai important pas poate pe care îl voi face, prima mea acţiune. Trebuie să cunoaştem proprietăţile şi situaţia economică a oraşului, trebuie să vedem ce fel de personal şi ce fel de profesionişti avem, precum şi care este situaţia economică a oraşului în prezent, conform standardelor acceptate la nivel internaţional. Trebuie să ştim de unde începem. Până acum administraţia a fost complet opacă. În următorii patru ani dorim să evităm acumularea de probleme nerezolvate, aşa că vom preveni lucru. Desigur vom face toate acestea într-o transparenţă deplină„, a declarat Soos Zoltan.

Noul primar ales a spus că, în privinţa angajaţilor nu va „tăia şi spânzura” aşa cum există zvonuri şi că cei care îşi vor face treaba nu vor avea de ce să se teamă. „Am un mesaj pentru cei care se tem că noul primar va tăia şi va spânzura în primărie. Pe cei care au răspândit asemenea zvonuri i-am schimbat duminică. Nu pot promite un oraş nou, dar pot promite o nouă abordare şi nu există loc pentru confruntare politică în acest sens. Cine lucrează, cine îşi face treaba nu are de ce să se teamă: eficienţă, transparenţă, termene respectate. Acestea vor fi cuvintele cheie în administraţia din Târgu Mureş„, a spus Soos.

Acesta a afirmat că după alegerile de duminică, când vechea administraţie a căzut, mulţi oameni i-au semnalat nenumărate probleme. „În ultimele două zile, am primit un număr imens de sesizări, în care antreprenori, cetăţeni şi şefii de instituţii au raportat foarte multe nereguli privind probleme în oraş”, a arătat primarul ales, care a precizat că are informaţii că, până acum, facturile neachitate de Primăria Târgu Mureş, s-ar ridica la circa 50 milioane de lei.

Soos Zoltan a subliniat că speră că şi partidele politice înţeleg voinţa târgumureşenilor şi nevoia de schimbare şi că urmează să înceapă negocierile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Târgu Mureş şi pentru funcţiile de viceprimari. „Sunt încrezător că partidele din consiliu vor forma o coaliţie stabilă, o majoritate stabilă pentru schimbare”, a spus Soos, care a precizat că formaţiunea politică care i-a susţinut candidatura, UDMR, va avea 11 mandate de consilieri. AGERPRES