Somaţie de plată pentru fostul viceprimar al municipiului Deva

oancea_florin.jpgPrimăria Deva a emis o somaţie de plată pentru firma condusă de fostul viceprimar al municipiului, Florin Oancea, pentru o datorie de aproape 27.000 de lei la bugetul local, cu specificaţia ca suma să fie plătită în termen de 15 zile.

Fostul viceprimar a afirmat, miercuri, că situaţia are drept cauză blocajul financiar în care se află societăţile comerciale şi că va achita sumele datorate la bugetul local imediat ce va primi de la diverşi beneficiari banii pentru lucrările executate cu firma sa.

‘Trăim într-o economie reală şi sunt în blocaj. Firma pe care o conduc are de încasat peste un milion de lei pentru lucrări executate şi recepţionate. Neîncasând, nu am avut de unde plăti, la zi. Voi plăti toate obligaţiile, inclusiv penalităţi de întârziere, ca orice contribuabil’, a declarat Oancea.
Fostul viceprimar a mai spus că o parte din banii pe care ar trebui să-i primească sunt pentru lucrări contractate cu statul, specificând însă că nu este vorba de Primăria Deva. Serviciul de Impozite şi Taxe al Primăriei Deva a emis, până miercuri, peste 2.000 de somaţii de plată pentru firmele care sunt înregistrate cu restanţe la bugetul local. AGERPRES