atc-logo.jpgConferinta cu tema „Solutii pentru Administratia Publica”, organizata pe 30 ianuarie, de Agora Media in seria Agora Technology Conferences, a prezentat povesti de succes, dar mai ales marele potential existent inca in administratia publica.

Agora Media a reluat vineri, 30 ianuarie 2009, seria conferintelor de tehnologie Agora Technoogy Conferences cu primul eveniment din acest an, ce a avut ca tema „Solutii pentru Administratia Publica”. Conferinta a fost organizata in parteneriat cu CIO Council.

„Ne propunem ca in acest an sa organizam si mai multe evenimente de tip B2B decat anul trecut, evenimente in care aducem la un loc studii de caz, solutii pentru nevoile diverselor domenii ale economiei”, a declarat Romulus Maier, directorul general Agora Media, in deschiderea conferintei.

Din partea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, la conferinta ATC a participat Andrei Savulescu, consilier in cadrul MCSI. Potrivit domniei sale, „Ministerul Comunicatiilor este determinat sa construiasca solutii consistente in administratie, fiind necesara o separare a solutiilor pentru administratia locala de solutiile pentru administratia centrala, unde exista si aici mai multe felii in functie de anumite parti ale executivului care urmeaza anumite directii. Solutiile pentru administratia publica sunt capabile sa genereze eficienta, crestere economica”, a declarat Andrei Savulescu.

In cadrul conferintei au sustinut prezentari reprezentanti ai companiilor partenere, Sun Microsystems, Dell, S&T Romania, Fujitsu Siemens Computers, DocuSoft si Microsoft. De asemenea, firma Star Storage a fost prezenta ca partener. Un cunoscut adept al Open Source, Constantin Teodorescu, a tinut o prezentare in stilul care l-a consacrat, pe tema solutiilor informatice pentru Administratia Publica. Pe de alta parte, presedintele Asociatiei pentru Serviciile Societatii Informationale a prezentat auditoriului un raport la 15 luni de la infiintarea organizatiei pe care o conduce.

Prezentarile si dezbaterile din cadrul conferintei ATC s-au axat pe conceptele si solutiile IT&C de ultima ora legate de nevoile sectorului public. Participantii au dezbatut, impreuna cu vorbitorii si organizatorii, directiile prioritare de informatizare a administratiei si au analizat solutiile practice propuse de furnizori.

La conferinta au luat parte directori de IT din administratia centrala si locala, reprezentanti de la ministere care se ocupa de programele IT si implementarea acestora in diverse domenii, manageri IT din agentii si alte organisme guvernamentale, reprezentanti ai unor asociatii profesionale, directori generali ai unor companii care au ca obiect de activitate sectorul IT.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, www.administratie.ro, calendarevenimente.ro, wall-street.ro, Medialook.ro, Channel Report, IT Trends si Agora News.