Peste 140 de membri ai comunitatii de specialiști ITC din administrația centrală s-au întâlnit pe 27 octombrie într-o dezbatere profesională, digitală, cu tema Inovaţie prin tehnologie în sectorul public. Provocările pandemiei. Partenerii ediției au fost companiile HP Inc și Microsoft România.

Vicepreședintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Violeta Vijulie, a deschis seria de prezentări, vorbind despre principalele provocări cu care ANFP s-a confruntat în această perioadă și precizând că digitalizarea nu se referă doar la specialiștii ITC, ci la toți utilizatorii din instituție. Violeta Vijulie a menționat că ANFP va derula în perioada următoare un proiect pentru realizarea unei baze de date cu toți bugetarii din România. În prezent, ANFP administrează o bază de date cu 4.000 de instituții și 135.000 angajați, urmând ca, în viitor, această bază de date să includă 13.700 instituții și peste 1,3 milioane persoane.

Microsoft Teams. Spațiul modern de lucru, sigur, rapid și conform a fost o sesiune în care Denis Chiurtu, Manager Marketing Europa Centrală și de Est la Microsoft, a oferit detalii despre Microsoft 365, o soluție-cheie necesară atât în cadrul instituțiilor guvernamentale, cât și în relația cu cetățenii. Microsoft 365 este o platformă completă de colaborare, interacțiune, management eficient al documentelor și raportare, implementată deja în multiple instituții din România. Utilizarea platformei, pe lângă aspectele tehnice și de securitate incluse, acoperă un spectru larg de nevoi în timp record (este o soluție disponbilă imediat ca serviciu) și cu investiții minime din partea achizitorului.

Partenerul traditional al comunității de specialiști ITC din administrația centrală – este compania HP Inc. La aceasta intalnire, echipa HP a trecut în revistă cele mai noi dispozitive ce pot facilita digitalizarea instituțiilor de administrație publică: laptopuri de ultimă generație, care asigură mobilitatea utilizatorului și cele mai sigure PC-uri și imprimante, astfel încât clienții HP sunt cei mai protejați de atacurile informatice. A fost prezentat si portofoliul de echipamente de scanare HP, incluzând de la produse pentru uz individual, până la cele necesare unui departament, care pot iniția scanarea pentru multiple fluxuri de lucru.

Această întâlnire este parte a programului de comunicare profesională de Management Modern în Administrație și va continua în luna noiembrie 2020, cu o nouă ediție. Programul este dezvoltat și derulat din anul 2012 de către Oameni și Companii, organizație care implementează soluții de marketing utilizând comunități business și profesionale.