Agenţia BTL DESIGN și trustul de presă Agora Group, împreună cu Federația Autorităților Locale din România (FALR), Asociaţia Oraşelor din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor din România, organizează pe 17 iunie simpozionul „Modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice locale din România”, Ediţia 1 Transilvania. Evenimentul va avea loc la Brașov, Hotel ARO Palace, incepând cu ora 09.30.

Conferința își propune să informeze și să pună în contact direct reprezentanți ai administrației locale, ai Guvernului și furnizorii de tehnologie și de soluţii financiare pentru a găsi cele mai fiabile și eficiente căi de modernizare a administrației publice locale.

Astfel, evenimentul se adresează reprezentanților administrației publice locale din regiunea Transilvania: președinți de consilii județene, primari de localități și reprezentanți ai instituției prefectului din județele regiunii Transilvania. Evenimentul cuprinde următoarele teme importante și actuale atât pentru autoritatile locale, cât și pentru mediul de afaceri: eficientizarea administrației publice locale, soluții de scădere a costurilor, finanțarea și garantarea proiectelor de modernizare a infrastructurii, surse de finanțare europeană.

În calitate de vorbitori oficiali vor fi prezenți reprezentanți din Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Dezvoltãrii Regionale și Turismului și specialisti din Ministerul Comunicatiilor și Societății Informaționale. Vor susține prezentări pe tematicile enumerate reprezentanți ai companiilor IBM România, Xerox România, Kaspersky Lab prin Ager Business Tech, Microsoft România, Matrix Consulting, CEC Bank.