Conform unui studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Stockholm arată că 80% dintre angajați vin la birou, deși prezintă simptome de boală.

Potrivit specialistilor suedezi, mulți angajati aleg să vină bolnavi la serviciu, iar birourile cu spații deschise bolnavi la serviciu, iar birourile favorizează răspândirea agenților patogeni periculoși.

Instituțiile publice sunt medii dinamice, ce deservesc unui număr mare de persoane și unde pericolul contaminărilor este extrem de ridicat. În aceste condiții, asigurarea biosecurității devine un aspect critic, atât pentru siguranța personalului angajat, cât și pentru siguranța vizitatorilor.

Din cauza faptului că suprafețele sunt atinse de un număr mare de persoane, locul de muncă reprezintă un risc ridicat pentru de contaminare cu diferiți agenți patogeni periculoși.

Care sunt obiectele ce prezintă cel mai ridicat grad de infectare dintr-o instituție publică?

Orice angajat petrece cel puțin 8 ore pe zi la birou, motiv pentru care ar trebui să acordăm multă atenție celor mai contaminate zece obiecte cu care intrăm în contact:

  • filtrul de apă, frigiderul, cuptorul cu microunde, dozatorul de săpun, biroul, tastatura, mouse-ul, imprimanta, xeroxul, căștile, pixurile și creioanele.

Pe unele dintre aceste obiecte și suprafețe se pot acumula și peste 10 milioane de bacterii.

Datorită sistemului unic de asigurare a dezinfecției cu activitate activă și preventivă în mediul office „B.E.I. (Biosecurizare Ecologică Integrată) cu tehnologia UV-C” pentru instituțiile publice din România a companiei BIOCOMP, protejat cu drepturi de autor, asigură prin abordarea holistică integrată, blocarea tuturor căilor de contaminare posibile concomitent, prin dotarea cu dispozitive speciale fabricate în România, respectiv prin:

  • dezinfecția aerului în prezența sigură 24/7 a personalului din instituțiile publice (conform normelor și standardelor UE 2022);
  • dezinfecția suprafețelor în absența personalului din instituțiilor publice (podele, pereți, ustensile, echipamente, paturi, mese, scaune, dulapuri etc. în minimum 15 minute);
  • dezinfecția obiectelor (măști, telefoane mobile, tablete, pachete, documente, tastaturi etc.) și dezinfecția încălțămintei în instituțiile publice.

Vrei să asiguri angajaților din instituțiile publice unde activezi un mediu dezinfectat în proporție de 100%?

Descoperă promoția lunii noiembrie de Black Friday.

Între 14 și 30 noiembrie beneficiezi de 17% discount accesând magazinul nostru online www.uvmall.ro.

*Reducerile de preț se aplică doar în cazul comenzilor din magazinul online