Sofia Vicoveanca a cântat la Moinești, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, UAT municipiul Moinești a organizat un Concert Extraordinar de Folclor ce a avut loc la Centrul Cultural Lira.

Dacă în anul precedent moineștenii de vârstă a treia s-au bucurat de prezența cântăreței Irina Loghin, de această dată, pe scena Centrului Cultural Lira a concertat îndrăgita solistă de muzică populară Sofia Vicoveanca. Cu această ocazie, cunoscuta artistă a sărbătorit și împlinirea a 60 ani de activitate în slujba muzicii populare românești.

În deschiderea concertului, tânărul Alessio Vrînceanu a susținut un recital la pian, fiind urmat de cântărețele Cătălina Andreea Ivașcu și Ela Grădinaru. Ulterior, Ansamblul Folcloric Moineșteanca a încântat publicul cu dansuri populare românești. Evenimentul a fost prezentat de Prof. Irina Elena Pashalov.

Primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru, a declarat: „Ziua Internațională a Persoanlelor Vârstnice a devenit deja o tradiție la Moinești. Ne-am propus ca în fiecare an, cu această ocazie, să aducem artiști de renume în municipiul nostru. Iată că acum ne bucurăm de prezența îndrăgitei artiste Sofia Vicoveanca. Este un moment special mai ales pt faptul că dânsa a împlinit 60 ani de activitate în slujba Cântecului Românesc.”