Şoferii care îşi instalează pe telefoanele mobile aplicaţia „Parcare Sibiu” pot vedea, din acest an, în timp real, câte locuri de parcare sunt disponibile în centrul istoric al municipiului, a anunţat primăria.

„Lansată în luna decembrie 2018, aplicaţia mobilă pentru plata parcării – PARCARE SIBIU – continuă să fie îmbunătăţită. Noile instrumente disponibile în aplicaţie: Afişarea în timp real a numărului locurilor de parcare disponibile în parcările zonale cu barieră din Piaţa Mică, Piaţa Teatrului şi cea de pe Cazarma 90. Cei care caută un loc de parcare în zona centrală vor şti astfel din timp spre ce parcare să se îndrepte”, se precizează în comunicatul Primăriei municipiului Sibiu.

Potrivit sursei citate, un turist care nu cunoaşte bine Sibiul şi nu mai ştie exact unde şi-a parcat maşina va fi ghidat cu ajutorul telefonului spre locul unde şi-a parcat automobilul. „Salvarea locaţiei în care a fost parcată maşina astfel că un turist care nu cunoaşte oraşul va fi condus către respectivul loc prin intermediul hărţii de navigaţie pe care o are instalată pe telefon”, este o altă noutate a aplicaţiei mobile „Parcare Sibiu”, se mai arată în comunicat.

Tot din acest an sunt salvate datele cardului bancar cu care se face plata pentru ca utilizatorii aplicaţiei „Parcare Sibiu” să nu fie nevoiţi să introducă aceste informaţii de fiecare dată când plătesc taxa de parcare.

În prezent, pe aplicaţia „Parcare Sibiu” sunt înregistrate 2.600 de conturi active, la care se adaugă peste 10.000 de utilizatori ai aplicaţiei care o folosesc fără să aibă un cont. Aplicaţia mobilă „Parcare Sibiu” se poate descărca gratis din Google Play şi App Store. AGERPRES