Licenţa provizorie de furnizare a energiei termice a societăţii Termo Ploieşti a expirat, directorul Bogdan Becheanu declarând că serviciul nu va fi întrerupt.

Acesta a explicat că Termo Ploieşti are trei licenţe finale – cea de producere energie termică, cea de producere energie electrică şi cea de furnizare energie electrică, iar licenţa provizorie de furnizare a energiei termice a expirat la data de 1 septembrie.

Totuşi, spune Becheanu, cei peste 100.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor rămâne fără apă caldă, întrucât serviciul nu va fi sistat.

„Nu a putut fi finalizată (procedura de obţinere a licenţei finale – n.r.) pentru că a fost făcută acum câteva luni, când s-a pornit sistemul de termoficare, a fost făcută mai în viteză (licenţa provizorie – n.r.), ca să zic aşa, şi datele din ea nu erau corelate cu cele din realitate şi cu datele din baza de date a ANRE-ului, lucru pentru care ANRE, împreună cu noi, am consimţit (…) să ne mai dăm un termen de 90 de zile pentru a pune la punct aceste date. (…) Azi am fost la ANRE, am depus ultimele date şi ultimele corelări pentru această licenţă. Sunt depuse documentele şi la Consiliul Concurenţei, aşteptăm şi avizul de acolo şi se va reface licenţa de furnizare. Noi asigurăm fără probleme furnizarea de agent termic pentru apă caldă, nu se întrerupe nimic, se va lua licenţa finală. Nu avem probleme”, a punctat Bogdan Becheanu.

Din punctul său de vedere, documentul ar putea fi obţinut chiar în şedinţa de săptămâna viitoare a ANRE. „Cred că săptămâna viitoare, în prima şedinţă ANRE, vom avea licenţa de furnizare. Nu suntem afectaţi nici pe achiziţia de gaz, care se face pe licenţa de producere, nu pe distribuţie”, a mai arătat directorul Termo Ploieşti.

Societatea a fost înfiinţată, în toamna anului trecut, prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti, în contextul crizei apei calde care a durat circa trei luni. AGERPRES