Reprezentanţii societăţii SC Polaris M Holding, firmă se ocupă de salubrizarea municipiului Târgu-Jiu, au anunţat, luni, că au în plan construcţia a încă 20 de platforme subterane care vor conţine containere de gunoi, oraşul fiind între primele cinci din ţară cu un astfel de sistem de depozitare a gunoiului.

Potrivit directorului societăţii, Luis Popa, decizia a fost luată după ce cetăţenii care au beneficiat de primele 20 astfel de containere subterane, puse în funcţiune în cursul anului trecut, s-au declarat foarte mulţumiţi de sistemul respectiv, scăpând astfel de mirosul gunoiului. În total, conducerea Polaris doreşte să construiască 60 astfel de platforme care să acopere întreg municipiul, valoarea investiţiei ridicându-se la mai mult de o jumătate de milion de euro.

„Anul trecut am construit 20 de platforme, avem solicitări din toate zonele oraşului şi ne întreabă lumea de ce am ajuns în anumite zone şi în altele nu, anul acesta vrem să mai dăm drumul la alte 20. Totul depinde de situaţia financiară şi de recuperarea datoriilor. Ne bucurăm că şi-au atins ţinta dorită şi avem solicitări din tot oraşul să instalăm astfel de platforme. Ne mândrim că suntem printre primele cinci oraşe din ţară cu un astfel de sistem”, a precizat directorul firmei.

Luis Popa a mai afirmat că doreşte să facă un apel către cetăţeni pentru a-şi plăti datoriile către societatea de salubrizare, suma pe care firma o are de încasat de la populaţie fiind de peste 1,8 milioane lei. „De la asociaţiile de proprietari din municipiul Târgu-Jiu avem de recuperat 18 miliarde lei vechi. Am început să îi dăm în judecată, obţinem hotărâri definitive şi irevocabile pe care le vom pune în executare. Pe de altă parte, la întâlnirile pe care le-am avut cu asociaţiile la începutul anului, un administrator a venit cu o idee – omul spunea că asociaţia lui are o hotărâre definitivă şi irevocabilă împotriva unor proprietari, noi să preluăm hotărârea şi să ne judecăm direct cu proprietarii apartamentelor. Dacă soluţia se dovedeşte a fi una bună, noi o vom pune în practică. Oamenii trebuie să înţeleagă că noi facem investiţii şi ne bazăm pe banii care trebuie încasaţi de la ei”, a concluzionat reprezentantul firmei de salubrizare. AGERPRES