Societatea Aquaserv Tulcea riscă să intre în faliment

hogea__constantin.jpgSocietatea Aquaserv SA din judeţul Tulcea, care pune în practică un proiect de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare în oraşele Tulcea, Isaccea, Sulina şi Măcin, finanţat de UE, riscă să falimenteze, din cauză că nu poate plăti lucrările executate de firmele angajate, potrivit primarului oraşului Tulcea, Constantin Hogea.

“Banii europeni sunt blocaţi. Se încearcă alocarea fondurilor din surse guvernamentale, dar nu se poate. Aquaserv încearcă să acopere lucrările din resurse proprii, dar este imposibil şi există riscul ca aceşti constructori să dea în judecată societatea pentru neachitarea la termen a lucrărilor. Dacă nu se găsesc soluţii urgente, riscăm să ducem societatea în faliment. Până acum niciun constructor nu ne-a ameninţat cu acţiuni în instanţă, dar le va ajunge în curând cuţitul la os, pentru că deja ne cer măcar bani de combustibil”, a declarat, vineri, într-o conferinţă susţinută la sediul PDL, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Societatea Aquaserv SA, potrivit sursei, înregistrează facturi neachitate de peste 60 de zile în valoare totală de circa 5 milioane de euro, primarul municipiului Tulcea susţinând că situaţii similare se înregistrează şi în alte judeţe.

“Liga Aleşilor Locali din PDL a emis un document scris către Guvern, iar acelaşi lucru l-a făcut şi Asociaţia Municipiilor din România. Azi (vineri, n.n.), la Sibiu are loc o nouă reuniune pe acest subiect pentru a normaliza situaţia. De altfel, şi oficialii europeni au atras atenţia premierului cu privire la aceste probleme, menţionând că dacă nu se rezolvă rapid situaţia, România este într-un mare pericol”, a mai spus primarul Constantin Hogea care este, începând din această lună, şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PDL.

În luna mai a anului 2008, Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară al cărei preşedinte este primarul Constantin Hogea, prin societatea Aquaserv SA, a obţinut o finanţare din partea UE în valoare de 113.786.589 de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi apă uzată din oraşele Tulcea, Isaccea, Sulina şi Măcin.

Cea mai mare sumă, respectiv circa 70 de milioane de euro, a fost alocată pentru lucrările de reparaţie a reţelelor de apă şi apă uzată din oraşul Tulcea, precum şi pentru realizarea unei staţii de epurare în municipiu. Potrivit sursei citate, proiectul este finalizat în momentul de faţă în proporţie de 68%. AGERPRES