Social-democratul Sorin Braşoveanu, în vârstă de 52 de ani, a fost ales prin vot, joi, preşedinte al Consiliului judeţean Bacău, în prima şedinţă a acestui for democratic după constituirea în noua componenţă rezultată în urma alegerilor locale din 5 iunie. La şedinţă au fost prezenţi Ioan Ghica, prefectul judeţului, Dragoş Benea, preşedinte al CJ Bacău în ultimele trei mandate, parlamentari, primari, lideri de partid, directori de instituţii, noi ori foşti consilierii judeţeni.

Din cei 37 de membri ce compun actuala structură a Consiliului Judeţean Bacău un număr de 27, reprezentând PSD, ALDE şi PSRO, au votat pentru reprezentantul social-democraţilor. Au mai optat pentru Sorin Braşoveanu, dealtfel singura nominalizare la funcţie, consilierul independent Sorin Şova, precum şi un un reprezentant al liberalilor.

„Vreau să ne caracterizeze în activitatea Consiliului Judeţean respectul, eleganţa şi, mai ales, responsabilitatea modestia şi sobrietatea’, a punctat în cuvântul său de mulţumire noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, promiţând ca va fi „deschis oricăror discuţii şi parteneriate care să aibă la bază proiecte vizând progresul comunităţii judeţului” Bacău. El a precizat că nu va fi adeptul unor „dezbateri sterile, ineficiente”.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dragoş Benea, cel care nu a mai optat să se afle pe lista de consilieri judeţeni ai PSD , dar a rămas preşedintele organizaţiei judeţene a social-democraţilor băcăuani, a vorbit în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Judeţean despre proiectele realizate de instituţia pe care a condus-o timp de 12 ani, despre echipa politică pe care a coordonat-o, una apreciată de el drept „extrem de motivată, extrem de competentă’.

„Există iată şi premisele, prin alegerea primarul Cosmin Necula, membru al PSD, unui consens administrativ care să susţină proiectele şi ale unei colaborări între CJ şi CL Bacău. Asta va duce la constituirea finalizarea ori constituirea unor proiecte foarte importante pentru băcăuani”, a mai punctat Dragoş Benea.

Sorin Braşoveanu a deţinut în ultimii 18 ani funcţia de director al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, instituţie remarcată în domeniu, atât în ţară cât şi peste hotare, prin implementarea unor proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a persoanelor vulnerabile. În calitate de director general al DGASPC Bacău a fost invitat la începutul lunii martie în Ucraina pentru a face parte din grupul de lucru care va elabora strategia de dezinstituţionalizare a copiilor din respectiva ţară. Tot în martie s-a numărat printre laureaţii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, eveniment găzduit de Ateneu Român din Bucureşti. El deţine de trei ani şi funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene PSD Bacău.

Tot prin vot secret, au fost aleşi, joi, de către consilierii judeţeni şi vicepreşedinţii instituţiei. Candidaţi propuşi au fost Ionel Floroiu din partea PSD, care a deţinut funcţia şi în precedentul mandat, Marius Gheorghiţă de la ALDE, Claudiu Năstase de la PNL, Vasile Izvoranu de la PSRO. Primii doi au fost declaraţi câştigători, întrunind opţiunile a câte 22 de aleşi judeţeni. AGERPRES