Slujbe religioase, expoziţii şi concerte în aer liber de Ziua municipiului Giurgiu

giurgiu_zilele.jpgSlujbe religioase, expoziţii şi concerte în aer liber au fost organizate sâmbătă şi duminică de Ziua municipiului Giurgiu. Acţiunile dedicate Zilei oraşului Giurgiu au început încă din seara zilei de vineri, la Galeriile de Artă din centrul oraşului, cu vernisajul expoziţiei de artă plastică “Spiritualitate”, care cuprinde lucrările artiştilor Ana Mirişan şi Tudor Plăieşu, iar seara a fost susţinut un concert în aer liber la care au fost invitaţi să participe Adriana Rusu Band, Orchestra “Zuralia” şi Pasărea Rock.

Ziua de sâmbătă a început cu o slujbă religioasă la Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului şi va continua cu Procesiunea de Florii organizată de Episcopul de Giurgiu, Preasfinţitul Părinte Ambrozie. Seara a fost una dedicată concertelor în aer liber, la Giurgiu concertând Nicolae Botgros, Orchestra “Lăutarii”, Ion Paladi, Valentin Sanfira, Olguţa Berbec şi Loredana & Banda Agurida într-un spectacol extraordinar în Piaţa Unirii din municipiu.

Acţiunile dedicate Zilei municipiului Giurgiu au continuat şi duminică cu un târg în care meşteri populari din mai multe judeţe ale ţării şi-au expus spre vânzare produsele tradiţionale, iar seara de duminică s-a încheiat cu un concert de muzică de operă susţinut la Ateneul Nicolae Bălănescu şi un concert extraordinar susţinut de Ştefan Bănică junior în Piaţa Unirii.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că românii din toate timpurile au văzut în Sfântul Gheorghe un protector şi un model de urmat în toate situaţiile dificile ale istoriei, de aceea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este patronul spiritual al municipiului Giurgiu. “Ziua de 23 aprilie reprezintă un prilej de bucurie pentru toţi locuitorii municipiului nostru odată cu sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al oraşului Giurgiu. Figură marcantă a creştinismului, Sfântul Gheorghe s-a născut în anul 270 şi a suferit moarte martirică în anul 303, în vremea Împăratului Diocleţian. Astfel, el a rămas în conştiinţa creştinilor ca un exemplu de credinţă neabătută, de nobleţe sufletească şi de iubire pentru semeni. Românii din toate timpurile şi, în special, giurgiuvenii au văzut în Sfântul Gheorghe un protector şi un model de urmat în toate situaţiile dificile ale istoriei”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. AGERPRES