prina_minel1.jpgStrategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina este conturată în mare parte, potrivit primarului oraşului, Minel Prina, care a menţionat că pentru definitivarea direcţiilor de dezvoltare a Slatinei, în această perioadă, sunt aşteptate opiniile cetăţenilor. „În prezent este testată opinia populaţiei pentru a vedea dacă proiectele şi direcţiile din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană sunt cele aşteptate de cetăţeni. Strategia este aproape finalizată”, a spus Minel Prina.

Slătinenii pot să îşi exprime opiniile despre viitorul oraşului completând chestionare online şi răspunzând unor întrebări despre serviciile publice, despre străzi, spaţii verzi, parcări, siguranţa şi ordinea publică, despre infrastructura şi calitatea educaţiei precum şi cea din domeniul sanitar. Răspunsurile vor fi avute în vedere la definirea direcţiilor şi proiectelor strategice de dezvoltare a municipiului Slatina, pe care şi le va asuma autoritatea locală. Pentru proiectele ce vor fi prevăzute în strategia de dezvoltare a oraşului pentru următorii cinci ani vor fi depuse cereri de finanţare din fonduri europene nerambursabile şi altele vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.

În precedenta strategie de dezvoltare, care a vizat perioada 2007-2013, Slatina a obţinut finanţare nerambursabilă pentru 13 proiecte şi au fost reabilitate majoritatea cartierelor, incluzând reţele de utilităţi, străzi, trotuare, spaţii verzi, au fost montate camere de supraveghere video în centrul istoric al oraşului, au fost reabilitate mai multe unităţi de învăţământ.

Tot din proiectele din strategia anterioară face parte şi amenajarea Clubului Nautic de la râul Olt, complex de agrement ce se va finaliza în 2015. AGERPRES